Dakgoot door fundering verzakt.

JPT

  • #1
Door de slechte fundering loopt het water in de dakgoot niet meer goed weg. Er blijft altijd water in staan. De goot loopt dan ook over bij een fikse bui.

Welk soort pomp zou ik in de goot kunnen plaatsen, het liefst wil ik deze vast plaatsten aangezien je zeer lastig bij deze dakgoot komt. En ik denk zelf dat deze met een vlotter bijvoorbeeld automatisch aanslaat. Het water moet zo een 14 meter naar de achterzijde verplaats worden. Daar zit de afvoer. Alvast bedankt!
 

CV__

  • #2
Dus je wilt aan symptoombestrijding gaan doen en de regenwaterafvoer afhankelijk maken van een pomp...?

Tja, zet er een dompelpomp in met een automatische schakeling op basis van waterniveau.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Dat gaat niet werken, daar is een normale dakgoot niet diep genoeg voor.
Hoeveel moet de goot omhoog?
Gootbeugels verzetten, want met buigen alleen zal het wel niet lukken.
Of, een afvoer erbij maken op het laagste punt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats eens een foto.

Zijn de funderingsproblemen al opgelost?
 

JPT

  • #5
Fundering zal hopelijk volgend jaar aangepakt worden maar is niet helemaal in mijn handen (VVE). Tot die tijd wil ik wel dit opgelost hebben. De goot is ongeveer 25 cm breed en 10 cm diep en 14 meter lang. Aan de lage zijde kan ik niet geen gat maken dit is veel te breed en we weten niet wat eronder zit en aan de straatzijde is het mooi houtsnijwerk. Het water moet naar de achterzijde. Op de foto zie je de situatie halverwege zit een kleine knik.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dit noemen we een zakgoot. Maakt het probleem een stuk ingewikkelder dan van een dakgoot.

Van welk materiaal is de goot gemaakt. Je zou de opkanten kunnen verhogen en een noodoverloop aan de kopsekanten van de goot kunnen maken.
Het zou me niet verwonderen als de noodoverlopen maakt ook het probleem is opgelost. De slechte afvoer zit dan in het feit dat het riool het water van de omgeving niet kan verwerken dat blijft dus in de goot staan en deze zal overlopen.
Kan het water overlopen aan de kopsekanten van de goot?
 

JPT

  • #7
Er zit aan de achterzijde voorbij het gat naar de regenpijp een noodoverloop dwz een geul waardoor het water er gewoon af klettert als het via de pijp niet weg kan. Maar niet aan de voorzijde waar het verzakt is. Daar kan vrij weinig zoals eerder aangegeven.

Het materiaal van de zakgoot is een metaalsoort weet niet precies wat voor metaal. Ophogen betekent dat je eronder moet? De goot zit namelijk ook deels onder het dakbedekking.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Die tussengoot is van zink.

Maar het grote probleem is het single dak (dakbedekking) deze zit laag in het water en gaat capilair zuigen.

Ophogen van de goot in samen werking timmerman, je kunt de oude goot laten liggen en met hout bodem op hogen en nieuwe zinken goot in gaan leggen of een epdm als afdichting.

Net wat ik zei die dakbedekking is grote struikelblok die moet ingekort worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu