Cv ketel voor huurwoning? en hoeveel kost het gebruik?

Orbitolina

  • #1
Ik ga zo naar Nederland verhuizen. Ik dacht ik had een leuke huurwoning gevonden, maar helaas zit er geen cv ketel in. Dat is wat onverwacht om eerlijk te zijn. Ik ben niet van plan om jarenlang in Nederland te blijven, dus een eigen nieuwe ketel kopen lijkt mij geen goed plan.

Wat voor opties heb ik?

Het appartement is rond 65m^2 groot, heeft bodemverwarming, is 6 jaar oud en goed geïsoleerd.

Op dit moment woon ik in een soortgelijk flatje maar verwarm elektrisch. Per jaar heb ik rond 1800kwh aan elektriciteit nodig voor apparatuur, verwarming en douche (ja, is niet veel), geen gas. Ik verwarm nooit de slaapkamer (hou van koud slapen) en werk over dag. In de zomer zou ik alleen warm water voor de douche nodig hebben en gas om te koken. Ik vind het niet erg om te wachten totdat de woning in de avond warm is geworden.

Dus huren of niet? Het appartement valt zelfs met huur van een cw3 ketel voor een jaar binnen mijn huurbudget. Maar hoeveel gas en elektriciteitskosten ik zou hebben weet ik niet. Waarschijnlijk veel minder dan een flat met energielabel G zoals de meesten woningen hier.

----

En hoe kan ik een contract voor gas en elektriciteit afsluiten als ik geen idee heb hoeveel ik nodig heb?

Bedankt voor jullie hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe wordt de vloerverwarming gestookt als er geen ketel in de woning zit?
 

Orbitolina

  • #3
Dat vraag ik me ook af. Tijdens de viewing zei de makelaar dat de vorige huurder de ketel meeneemt. Ik vind het ook raar. Dus ga nog eens bellen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Niet geheel de vraag die je stelt, maar zou je niet de oude huurder kunnen contacteren voor een overname? Wellicht heeft hij er ook niets aan en is hij van plan hem op marktplaats te zetten.

Huren van apparatuur zou ik mee opletten, als je wil verhuizen voor het contract afgelopen is zit je er mooi aan vast.
 

Orbitolina

  • #5
Ok, probleem lijkt opgelost!
De makelaar was onduidelijk. Zij had een video voor mij gemaakt aangezien ik nog niet in Nederland leef en whatsapp niet aan de gang kreeg. Haar commentaar: "Hier is een inbouwkast, huurder heeft er nu een kastje in staan, en hier is de cv ketel. Deze wordt meeverhuisd." had betrekking op de kast, niet de cv ketel :roll:

Phew!

Een probleem minder.
Ok, maar bodemverwarming: wat kan ik verwachten qua kosten tegenover een gewone verwarming in een oud appartment met energielabel G? Ik heb het vermoeden dat je zo een verwarming altijd aan laat staan, niet?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Vraag naar het huidige verbruik van de oude bewoner, liefst met zijn leefpatroon (altijd thuis, of juist veel weg)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu