CV ketel en boiler vervangen??

AvR

  • #1
Hallo allen,

Ik heb een Nefit Ecomline HR Excellent CW6(2005) met 120 liter boiler.
Plan was om de boiler te laten verhangen, maar de installateur zei dat het ook interessant kon zijn om de hele installatie te vervangen omdat de ketel al 8 jaar oud is.
Ik heb nu een offerte om de ketel te laten vervangen door een Remeha Tzerra CW4 met Isense thermostaat. (zonder boiler)

Ik woon in een rijtjeshuis van 280 kuub en heb een douchekop waar zo'n 8 liter per minuut door gaat.

Nu vraag ik mij af of het inderdaad interessant is om een ketel van 8 jaar te vervangen? Is mijn oude installatie overbemeten, of de nieuwe aan de krappe kant? Wel of geen boiler, ik zou denken dat de huidige installatie meer energie verbruikt dan de nieuwe, of zal de kleinere ketel zonder boiler juist meer energie gebruiken omdat deze(misschien) op zijn tenen loopt?

Groeten Arie
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Lekker verplaatsen die boiler en meer niet.
Voor de rest beoordelen we geen werk of offerte's.
Qua warm water ga je er gewoon keihard op achteruit.

Ecomline is gewoon een SUPER toestel.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Vreemd dat u van cw 6 naar cw 4 wil, de Tzerra is er ook in cw 5 trouwens :mrgreen:

De Ecomline is idd een super ketel en gezien zijn leeftijd zou ik de boiler verplaatsen, de ketel kan rustig nog een jaartje of 8 mee.

Succes.

Calenta :cool:
 

Xr8

  • #4
Kleinere ketel loopt niet op zijn tenen. Je zult er ook niet veel mee besparen. Bij een boiler heb je stilstand verliezen, echter de huidige doorstroom toestellen hebben een warmhoudstand welke ook energie vraagt. Deze stand kun je met eco uitschakelen. Bij een boiler is dat niet echt handig, duurt dit te lang dan moet je eerst weer 120 liter water gaan verwarmen.

Ik zou de ketel gewoon verplaatsen. Qua degelijkheid behoren deze ketels wel bij de top. Wij hebben nog genoeg ecomlines draaien van 96/97 draaien nog perfect.

Succes.
 

AvR

  • #5
@ Obelix2: Ik vraag ook niet om de aanbieder te beoordelen, ik ben een leek op het gebied van CV, dus wilde ik wat informatie inwinnen over de voors en tegens van de huidige installlatie tegenover de nieuwe.

@ Calenta: Ik wil niet van CW6 naar CW4, dat is waar de aanbieder mee aankwam, en die heeft de huidige installatie gezien. Van wat ik hier op het forum gelezen heb begon ik twijfels te krijgen of ik er wel goed aan zou doen om mijn huidige installatie te laten vervangen.

Eerst was ik geneigd om de installatie te laten vervangen, ook omdat de prijs interessant is, maar na jullie adviezen en rondkijken op het forum denk ik dat ik dan opgescheept zou zitten met een goedkope ketel die niet aan mijn verwachtingen voldoet. En ik ben blij te lezen dat ik nu een installatie heb die van hoge kwaliteit is, en deze gemiddeld genomen nog heel wat jaren mee kan.

Groeten Arie
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
@avr , daar zijn we verder ook niet op ingegaan, en hebben je (in mijn ogen) van voldoende advies voorzien.
Zeker niet gaan vervangen, krijg je zwaar spijt van.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu