Controle fundering koudebrug bestaand werk

Peperbusse

  • #1
Hallo,

Enige tijd geleden heeft een aannemer hier een uitbouw neergezet. We ondervinden eigenlijk sinds het begin problemen met de hefschuifpui, voorzien van een DTS kunststof onderdorpel. Nu ik voor een nog te bouwen garage zelf op onderzoek ga wat betreft fundering en koudebruggen, begin ik te twijfelen of de aannemer zijn werk goed gedaan heeft en de problemen die we ondervinden mogelijk verband houden met een koudebrug. De onderdorpel gaat bol staan waardoor de schuifpui zeer zwaar schuift. Ik heb onderstaand detail getekend. Wie kan dit detail beoordelen? Peil ben ik vergeten te vermelden, maar ligt gelijk aan onderzijde drempel.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Oorzaak ligt in het materiaal waarvan de dorpel is gemaakt (PE of holodeen): Dit materiaal kent een hoge uitzettingscoëfficiënt agv temperatuur. Nu is het binnen warm, en buiten koud. 's Zomers is het andersom. Mag je raden hoe de dorpel zich gaat gedragen. Als deze in 1 richting is opgesloten, gaat deze wel omhoog. Want het materiaal moet ergens heen.
 

Peperbusse

  • #3
Dank voor je reactie. Dorpel staat inderdaad bol naar boven en is aan de kopse kanten opgesloten. Wordt lastig om dat aan te passen denk ik. Is een dilatatie in de dorpel zelf een optie om die vervolgens af te sealen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu