Continue tocht in huis

JGV

  • #1
Goedemiddag.

Ik woon in een vooroorlogs appartement in Amsterdam. Het appartement is in 2005 gerenoveerd en heeft dubbele beglazing.

Zodra het buiten wat kouder wordt (<20 graden) merk ik dat er een continue luchtstroom is. Dat merk ik vooral als ik zit, ik krijg koude benen en voeten. Dit geldt zowel met verwarming aan als uit.

Ik heb veel kieren gedicht met tochtstrips, maar er zitten hier en daar nog wel wat open kieren. Toch heb ik niet het idee dat dat de oorzaak is. Mijn vermoeden is dat er binnenshuis dusdanige warmteverschillen zijn dat die een stroming opleveren.

Waar ik naar op zoek ben, maar nog niet heb weten te vinden, is iemand die hier verstand van heeft: dus bij mij langs kan komen, het probleem kan identificeren en oplossingen kan aandragen. Kunnen jullie helpen de geschikte persoon/bedrijf te vinden? Waar moet ik zoeken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn mogelijkheden voor warmtescans en luchtdichtheidsmetingen.

Maar als het zo erg is als je beschrijft, is de renovatie niet helemaal gelukt. Misschien is dan de eerste stap een inspectie door een bouwkundige.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Een open trapgat misschien?
 

JGV

  • #4
Dank jullie voor de suggesties.

Ik heb geen trapgat.

Wat kan er in de renovatie helemaal mis zijn gegaan. De muren, kozijnen en glaswerk staan op hun plek zal ik maar zeggen. Suggesties?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Plak de kieren die nog open zijn eens af met afplakband en kijk of er dan nog zoveel tocht is, op deze manier kunt u alle verdachte plekken aanpakken zoals de kieren onder de deuren etc.
 

Kathy

  • #6
Beste JVG, heb je ooit een oplossing kunnen vinden voor dit probleem?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu