Combinatie vloerverwarming en modulerende thermostaat

Eric490

  • #1
2 jaar geleden nieuwe ketel met modulerende thermostaat laten installeren. De watertemp van de ketel staat op ecostand, dwz volgens mij dat de temp automat wordt aangepast.

Nu blijkt dat hoe kouder het buiten wordt, hoe heter het water in de radiatoren wordt, en hoe slechter de vloerverwarming werkt. In de herfst gaat het nog wel, maar in de winter wordt de vloer helemaal niet meer warm, en moet ik bijverwarmen met de radiator, die er gelukkig nog wel hangt.

Mijn idee is dat dit komt door de modulerende thermostaat. Want die laat de ketel met kleine vlam branden, het water blijft dus continu heet, en de thermostaat van de vloerverwarming houdt dat te hete water tegen, want die laat geen water door dat heter is dan 35-40 graden. Zo komt er zowat geen warm water in de vloer.

Met de oude ketel was het gewoon vol aan of vol uit. Zodra de temp in de ruimte bereikt was, ging de vlam uit, maar liep de pomp door. Het water koelde snel af, en als die de 35 bereikt had, ging de vloerverwarming mee doen. Althans, dat is mijn theorie.

Herkent iemand bovenstaand probleem, en wat is er tegen te doen?
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Staat je pomp wel in de continue stand want dat moet met vloerverwarming?
 

Ceevee

  • #3
Zit er een weersafhankelijke regeling op de cv ketel?
 

Eric490

  • #4
Het is een Bosch 30 HRC combiketel. Ik heb volgens mij geen weersafhankelijke regeling, alleen een modulerende ruimtethermostaat. De ketel werkt met een lage vlam wanneer de warmtebehoefte kleiner wordt (continue regeling).

De temperatuurregeling op de ketel staat op Ecostand, dit is volgens het boekje 75gr. Hij kan ook op 3 (ca. 50 gr) bij vloerverwarming, maar bij mij is maar één ruimte voorzien van vloerverwarming, dus daarom heeft de installateur hem denk ik op Ecostand gezet.

Volgens het boekje heeft de pomp een nadraaitijd van 15 seconden. Hij stopt dus met pompen als de vlam uit is.
Maar de pomp van de vloerverwarming draait wel continu. Ik heb de optimizer eruit gehaald. Ik heb alleen het idee dat hij geen warm water de vloer in pompt, omdat de thermostaat van de vloerverwarming het te warme water tegenhoudt.
Hoe dan ook: de vloer wordt bij koud weer nauwelijks meer warm, terwijl de pomp van de vloerverwarming wel draait.

Hoe kan dit?
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #5
Kijk eens in de documentatie van de ketel of je de pomp continue kunt laten draaien want dat is dus nodig bij vloerverwarming.
Te heet water de slangen in gaat niet gebeuren hoor, het koude water wordt steeds bijgemengd met nieuw heet water maar moet die wel aangevoerd kunnen krijgen door een pomp die zorgt voor een constante toestroom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu