Code 9, en geen warm tapwater.

Fmrama

  • #1
Hallo,
Zo nu en dan heb ik geen warm tapwater. De cv geeft dan code 9. Het betreft hier een remeha avanta cw4 De stekker er effe uit en weer in, dan gaat het wwer een paar dagen goed. Volgens de remeha storingslijst kan ik geen specifieke oorzaak vinden.. code 9 blijt geen storings code te zijn. Wat kan ik doen om dit op te lossen.?
 

Marcn88

  • #2
Toevallig een round modulation als thermostaat ??en deze op 15 of lager staan zoja minimaal op 16 zetten de thermostaaat schakelt dan ww uit op 15
 

Fmrama

  • #3
Ik heb idd een round modulation termostaat. Die komt echter nooit lager dan 17,5.
 

Fmrama

  • #5
Ik had al begrepen dat dit niet zo zeer een foutkode is, maar meer uit veiligheid. Maar hoe is deze te verminderen cq voorkomen. In de handleiding staan oorzaken, maar geen oplossingen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Tsja uitzoeken wat er op dat moment gebeurt. Ik zou gokken op oververhitting ergens. Dat is wat een technicus doet in zon geval, observeren en analyseren.
 

Fmrama

  • #7
Tja, het gebeurt dagen niet en dan in de ochten bij het douchen weer eens. Of zo in de middag. Ik denk niet dat een technicus dagen bij mij in de kost wil. :wink:
Ik denk dat ik eerst eens de temperatuur van het tapwater verlaag. Kijken of dit wat uitmaakt. Ik heb boven wel heel snel heel heet water.
 

Marcn88

  • #8
Hang er is een aan/uit thermostaat aan en kijk is of de 9 dan nog voorkomt kheb t al vaker gezien met een ot thermostaat op de avanta wat u ook nog zou kunnen nakijken wat de temperaturen zijn op tapwater want de 9 geeft aan dat het toestel op enige manier geblokkeerd word op dat moment
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #9
Maak eens een foto van de cv ketel met open mantel, en dan met name van de bovenkant boven de brander.

John
 

Fmrama

  • #10
Hier wat afbeeldingen








 

Marcn88

  • #11
Sowieso is een x onderhoud laten uitvoeren door een vakman ik mis de brander thermostaat dit is een modificatie van remeha tevens rga beugelen
 

Fmrama

  • #12
De ketel is elk jaar onderhouden door Eneco., die heeft de ketel ook geplaatst. In oktober komt een ander. Waar hoort de brander termostaat te zitten?
 

Marcn88

  • #13
Bovenop de wisselaar aan de voorkant word deze geklikt en hij word opgenomen in het circuit van de max beveiliging achterop de wisselaar deze voorkomt als de isolatieplaat/pakking van de voorplaat eruit fikt dat je gehele toestel affakkelt hij zal dan namelijk in een e13 storing vallen
 

Fmrama

  • #14
Ik zal dit in okt aan de nieuwe onderhoudsmonteur vragen. Van de vorige waren op ten duur allen goed in pakkingen vervangen. Vandaar dat ik naar een nieuwe gegaan ben.
 

Fmrama

  • #15
Ik heb nog ff gegoogled en de brandertgermostaat upgrade is volgens wat ik gevonden heb voor avanta's tot 2006 , serienummer 06..... Het serienummer van mijn avanta begint met 08. Uit 2008. Correct my if i am wrong..

Update: ik zal mezelf moeten corrigeren... kom dit tegen.

De eerste lijn Avanta tot serienummer 0615901370720 heeft in de serviceset een uitbreiding gekregen van de isolatie voorplaat warmtewisselaar met artnr : S58779 en een modificatie in de vorm van een extra te plaatsen sensor op de bovenzijde van de brandervoorplaat op de wisselaar.

Tevens hebben zij ten gevolge hiervan ook een addendum toegevoegd voor een extra storingscode en voor de isolatie voorplaat.

De overige lijnen van de Avanta met uitzondering van de Avanta Cw6 hebben idem dezelfde facelift ondergaan , dit is dus van toepassing op de serie,s 24C , 28C en 35c.

De huidige sets met de artikelnummers S100785 en S100914 zijn dan ook uitlopend en zullen binnenkort niet meer leverbaar zijn.
 

Marcn88

  • #16
Nee geldt voor alle avanta's
 

Fmrama

  • #17
Ja, had ik inmiddels ook door. Ik zal dit bij de nieuwe monteur melden. EN..een klacht bij eneco droppen. (En daar heb ik zelf nog 30 jaar gewerkt, :mrgreen: )
 

Combiketel

  • #18
Van de vorige waren op ten duur allen goed in pakkingen vervangen. Vandaar dat ik naar een nieuwe gegaan ben.
Ik hoop dat je volgende monteur ook goed is in pakkingen vervangen. Dat is namelijk wat je bij iedere onderhoudsbeurt aan een Avanta moet doen. :wink:

En eigenlijk om de drie jaar voorplaatisolatie en ontsteking vervangen.

Remeha's zijn nu eenmaal duur in onderhoud. Maar je hebt er wel een prima ketel aan. (heb zelf de cw6 versie hangen, die ieder jaar voorzien wordt van nieuwe pakkingen)
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #19
Eneco, Enexis mijn broek zakt er van af van die lui! Die motte enkel stroom blijven verkopen en voor de rest overal afblijven!

Doen niet wat er voorgeschreven is word door de fabrikant.

Vandaar de vraag van de foto word gelijk maar weer eens duidelijk dat de grote jongens er een potje van maken!

John
 

Fmrama

  • #20
Suzanne heeft de ketel nu echt schoongemaakt. Ze schrok er van hoe het er rond de wisselaar uitzag. Zwart, ribben verstopt. Sifon gescheurt. Gaslek. Ik heb het gezien. En ze heeft het isolatieplast ed vervangen plus de brander thermostaat. En dan elk jaar onderhouden door eerder genoemd bedrijf. Nu eens zien of code 9 tot verleden behoort.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu