CLV systeem vervangen: gevolgen voor CV?

Steven

  • #1
Mijn moeder woont in een appartement waarbij 5 woningen met hun CV op één CLV kanaal zitten. De appartementen zijn 13 jaar oud en één van de bewoners moet nu zijn CV ketel vervangen. Daarbij is geconstateerd dat bij de bouw een CLV systeem is geïnstalleerd dat geschikt is voor VR maar niet voor HR. Dit systeem heeft altijd goed gefunctioneerd en is nog in redelijke conditie. De leverancier van de nieuwe ketel stelt nu dat het CLV systeem vervangen moet worden zodat het voldoet aan de huidige regelgeving. Verder heeft hij aangegeven dat dit gevolgen kan hebben voor het functioneren van de andere vier CV systemen. Er zou een extra terugslagklep geïnstalleerd moeten worden, maar eigenlijk wordt aangestuurd op vervanging van de CV. Mijn moeder heeft al een HR107 ketel die nog steeds prima functioneert. Eén en ander roept bij mij vragen op:
- Is de bouwer in gebreke gebleven door een VR CLV systeem te leveren bij HR107 ketels?
- Mag een nieuwe ketel niet aangesloten worden op het huidige VR CLV systeem?
- Wat is het risico op disfunctioneren van de andere ketels als het CLV systeem vervangen wordt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dit is geen klusvraag, tevens hebben wij geen info over het gebruikte clv systeem.
 

Combiketel

  • #3
Dit is een probleem wat niet door jou of je moeder opgelost moet worden. Hier heb je de VVE voor. Ik weet uit ervaring dat dit een hoop gebakkelei oplevert. Bij mijn vorige werkgever hadden wij diverse appartementen gebouwen in onderhoud en liepen wij ook aan tegen ketelvervangingen op VR CLV systemen. Als installateur moet je dat niet willen en wij deden dat dan ook niet zolang het CLV systeem niet vervangen was.

Uiteindelijk hebben we het bij één gebouw voor elkaar gekregen om het completen CLV systeem en alle ketels vervangen te krijgen. Was een hele klus, maar daar is alles weer veilig en zoals het hoort.

Bij twee andere gebouwen wilde men niet meewerken en daar hebben wij onze handen vanaf getrokken en de verantwoordelijkheid schriftelijk bij de VVE's neer gelegd.
 

Steven

  • #4
' Als installateur moet je dat niet willen en wij deden dat dan ook niet zolang het CLV systeem niet vervangen was. '

Kun je me uitleggen waarom je dit niet moet willen als installateur? De combinatie van VR CLV systeem en HR ketel heeft altijd goed gefunctioneerd. Waarom zou dit niet meer goed gaan als de ketel vervangen wordt?

Wat ik ervan begrijp is een CLV een passieve rookgasafvoer. Waarin zit het verschil tussen de versie voor VR en HR en wat is het risico dan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
The headhunter gaf al aan dat het geen vraag voor een klusforum is.
Het is niet de bedoeling dat iemand iets uit gaat leggen, niemand kent de situatie.
Regel dit soort zaken via en met de VVE, mocht dat niet lukken dan zijn er instanties die kunnen bemiddelen en/of uitspraak kunnen doen wel of niet mag en kan, slotje op dit topic dus, zie ook de forumregels.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu