Centraal afzuigsysteem dak maakt gigantisch veel lawaai

Joopievdz

  • #1


Hallo allemaal,

Ik woon in Amsterdam, nu slaap ik naast een plat dak met verschillende afzuigsysteem. Een daarvan maakt op de een of andere manier zoveel lawaai dat ik er ‘s nachts niet van kan slapen. Nu heb ik de helft van het afzuigsysteem afgeplakt met geluidsisolerend materiaal en ductape en dat geeft zeeen van rust. Nu vroeg ik me alleen af, kan dit kwaad ergens voor? Het is een centraal afzuigsysteem, waar volgens mij meerdere appartementen op zijn aangesloten. Alle pijpjes zijn nog volledig vrij en de andere kant is ook nog volledig open. Alleen ‘mijn’ kant heb ik afgeplakt (zie foto).

Alvast dank!!
 

Joopievdz

  • #2


Zo ziet de andere kant van het systeem er nu uit, zo te zien zijn de pijpjes ook vrij
 

Joopievdz

  • #3
Misschien nog ter extra info, de pijpjes gaan er doorheen. In het vierkantje zitten nog 3 pijpjes die ineens stoppen (dus niet door het dakje gaan). Dat zijn ook de 3 die zoveel geluid maken in het ijzeren geraamte
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je sluit de ventilatie naar de woningen af.

GA bij de woningen langs, en meld je probleem.

1 van de boxen is defect of loopt aan.
 

Joopievdz

  • #5
Hi,

Dit heb ik allang gedaan. Er zou niks veranderd zijn aan het systeem. Er is zelfs iemand voor langsgekomen, die constateerde dat er niks aan de hand was, terwijl ik toch zeker iedere dag wakker lig van het geluid en het nu weg is. De andere systemen maken niet hetzelfde lawaai. Nog een keer iemand langs laten komen? Ik vind het raar dat er niks geconstateerd is, misschien had hij er gewoon niet zoveel zin in.
 

Joopievdz

  • #6
En maakt het dan echt zoveel uit dat 4 van de 12 gleuven zijn afgeplakt? (Zijkanten zijn ook nog open)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Welk soort geluid is het, laag, hoog, gierend, brommend, trillend?
 

Joopievdz

  • #8
Vooral een hoog geluid. Het zou hoogstwaarschijnlijk de mv-box kunnen zijn (mechanische ventilatie units). Dus ik ga morgen even bij alle 3 de buren langs! Waarschijnlijk is er eentje kapot, of denken jullie dat het iets anders kan zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu