Buitenmuur reinigen oorspronkelijke kleur

Michel Kraaij

  • #1
Ik heb het volgende. Een aantal maanden terug heb ik een huis gekocht. De buitenmuren van dit huis zijn echter vuil. Ik denk gewoon verweerd, maar ik kan er naast zitten. Vandaar dat ik er een paar foto's van genomen heb:



Bij 1 steen was er een hoekje af. Hier zie je de originele kleur van de stenen ook. Een enorm verschil dus:



Wat kan ik eraan doen om de muren weer een beetje de oorspronkelijke kleur te laten krijgen? Deze grauwe muren vind ik persoonlijk geen mooi gezicht en zou er dus graag iets aan doen. Iemand suggesties?
 

Fiesiekus

  • #2
Laten stralen.
 

Michel Kraaij

  • #3
Valt hier zelf iets aan te doen, of ontkom je niet aan een gespecialiseerd bedrijf (met de daarbij komende kosten). En hoe zit het met de voegen bij het schoonmaken?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Je zou het eens kunnen proberen met een hogedrukreiniger
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het laten stralen van de muur is een zeer gespecialiseerd werkje. Er zijn alleen een heleboel bedrijven die dit doen. Dat is het punt. Het overgrote deel spuit de steen kapot, waardoor deze beschadigd met alle ellende van doen (vocht, enz.). Ik zou het zelf eerst met de hogedruk proberen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Als dat niet wil heb je sommige schoonmaak.bedrijven ,die stalen met een combinatie van zand en water .dat is wat vriendelijker als gritten
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Het is wat vriendelijker, maar als je de nozzle te lang op 1 plek richt, heb je ook beschadigingen.
 

Fiesiekus

  • #8
Het meest kritisch is de voeg. Als die niet goed zijn, worden ze losgespote, ook met hoge druk water. En dan ben je verder van huis.

Maar eerst proberen met de HD reiniger kan altijd. Zit ook te denken aan een impregneermiddel zodat ie niet meer zo snel vuil wordt.
 

renehi

  • #9
Op deze buitenmuur heeft jaar in jaar uit regen, vorst, zon doorstaan. Met een hdrukreiniger zul je de vuilfrees moeten gebruiken op de echte aangetaste gedeeltes. Wat inhoud dat je voegen, m.n. op de hoek, eruit zult spuiten. Na het voegen is het aan te raden om de behandelde vlakken te impregneren, de steen neemt na gebruik hreiniger sneller vuil en vocht op.

Wil je een echt strak resultaat dan zul je moeten laten zandstralen/voegen/impregneren. Zo blijft je muur de aankomende 10 jaar mooi schoon en droog.
 

Michel Kraaij

  • #10
Ik zal eens gaan informeren wat het kost om het schoon te laten maken, incl (waarschijnlijk) de voegen. Heeft een van jullie dit al eens laten doen en weet hier toevallig ook een globale prijs per m2 van? Ik heb een hoekhuis, dus tot aan de nok zitten er best veel m2's in. En om daar nou met mijn HR-spuitertje te gaan staan :wink:
 

Chathanky

  • #11
Met voegen?
Nou dan komen ze de voegen ook nog eens weg slijpen of meestal hakken, daar zijn ze wel even zoet mee als het gaat om wat vierkante meters.

Er zijn diverse methoden om een gevel te reinigen, reinigen betekend niet de voegen slopen, als de voegen nog in goede staat zijn kunnen ze wel wat hebben. Het reinigen moet dan wel lukken zonder de voegen te beschadigen.

De vraag is en dat kan niemand zien hoe vast het vuil gebakken zit op je gevel. Is dit heel losjes redt je het met een hogedrukspuit wel maar enkel met koud water kost veel tijd en water.
Andere methodes zijn chemicalien die het vuil losweken of het werken met verzadigd hogedrukstoom.
Stralen met water en zand is ook al genoemd. deze schuurt wel een laagje van je stenen af en is wat schadelijker voor de steen.

Je kunt het inderdaad zelf nog even proberen met hogedruk, helpt dat niet dan zou ik een specialist uitnodigen voor een goed gesprek.

Zo te zien heb je een spouwmuur want met een steensmuur heb je kans dat je waterschade oploopt door het water. Bij een steensmuur zou je er zelf niet aan moeten beginnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu