Buitenkraan komt niet los van de gevelkom

Kenza750

  • #1
Hoi,

Ik heb een buitenkraan die middels een gevelkom op de buitenmuur zit. Ik wil deze kraan van de muur loshalen omdat hij niet goed vast blijft en telkens draait.

Nu krijg ik met geen mogelijkheid de kraan losgeschroefd. Probleem is dat de aansluiting van de gevelkom meedraait. Aangezien deze in de muur zit, kan ik m niet vasthouden met een steeksleutel.

Hoe pak ik dit aan?

Overigens: is t niet vreemd dat de gevelkom aansluiting draait? Die moet toch vast gesoldeerd zitten asn de waterleiding? Ik heb overigens geen lekkage maar ik durf niet aan de kraan te blijven draaien omdat ik bang ben dat hij in de muur loskomt van de waterleiding om gaat lekken op een punt waar ik never nooit bij kom. Heb niet veel zin om de gevel te slopen voor zo’n kraantje :-)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe zit de leiding binnen aangesloten?
 

Kenza750

  • #3
Dat weet ik eerlijk gezegd niet.
Ik kan alleen achter de gevelkom een soort zeskant (moer) zien die meedraait als ik aan de kraan draai. Hoe het verder zit weet ik niet.

Als ik naar plaatjes van gevelkommen kijk, dan lijkt het erop dat die kom achter die zeskant aan de waterleiding gesoldeerd moet worden.

Echter, als dat zo is, en hij draait mee, dan zou ik m er toch met kraan en al uit moeten kunnen trekken? Of op zn minst verwacht ik daar lekkage als hij draait.
 

Kenza750

  • #4
Het is zo’n gevelkom. De zeskant waar ik t over heb, zie je direct aan de achterkant. Die draait dus mee.


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Gaatje aan de zijrand van de kom boren deze tegen houden met een priem, wil dat niet door boren in de steen en dan met plug en schroef vast zetten zodat je de kraan kunt draaien.

Draaide binnen stuk mee dan moet gehele stuk buis er uit, dus leiding aan de binnen zijde bij binnen zijde muur afzagen.
 

Kenza750

  • #6
Als ik de gevelkom vast hou, dan draait de kraan nog steeds met het binnenstuk door. De kom kan ik namelijk gewoon draaien (losser of vaster tegen de muur aan draaien. Hij zit niet vastgemetseld)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Dan is het een oud type kom vroeger werd dit met een messing draad pijp gefit in de gevelkom en werd binnen vast gezet meteen messing moer.



Hoe zit deze bij u binnen geplaatst dan? plaats even een foto.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu