Buitendeur opdek vervangen

Tijmen1972

  • #1
Beste forumlezers,

Ik wil graag mijn voordeur gaan vervangen, deze is uit 1976 en is in de loop der jaren kromgetrokken waardoor hij niet meer goed sluit. Op zich geen groot probleem echter betreft het hier een opdekdeur van 211,5 x 93. Ik heb op internet gezocht naar een leverancier die een buiten opdekdeur kan leveren maar die zijn niet te vinden, of ik moet niet goed gezocht hebben. Ik ben in ieder geval alleen maar stompe voordeuren tegengekomen.

Zijn er mogelijkheden om de opdekdeur te vervangen voor een stompe voordeur als er aanpassingen op het kozijn (infrezen) gedaan worden? Graag jullie advies. Dank alvast!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een voordeur is meestal een naar binnendraaiende deur. Heb je een deur met opdek, of met een sponning? Voor beide kun je bij een goede timmer- of deurenfabriek terecht. Echter in een bouwmarkt ga je deze niet vinden.
 

Vincent van Knijff

  • #3
Dag Tijmen,

Een maatwerk deur maken is prijzig. Een meerpuntsluiting in het bestaande kozijn maken is best wel een klus. Wij adviseren de klant om al snel alles te vervangen.

Indien je voor kunststof kiest ben je gelijk van het onderhoud af. Je slot en alle toebehoren zijn dan gelijk volgens de laatste veiligheidsnormen.

Met vriendelijke groet,

Vincent van Knijff
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu