Bovenlichten verkleinen

MP321

  • #1
Hallo,
in mijn woning zou ik graag hogere deuren hebben door het bovenlicht te vervangen voor een kleiner bovenlicht. Nu vroeg ik me af of ik dit zou kunnen doen door het kalfdeel los te maken van z'n huidige plek en hoger in het kozijn te plaatsen. Het glas zou ik dan vervangen door kleiner glas en de deur voor een hogere deur. Is dat mogelijk, of moet ik dan het hele kozijn vervangen? Zie hieronder de foto's van de verbinding van het kalfdeel met het kozijn. Alle tips zijn welkom!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je hebt stalen kozijnen. Op zich is het wel mogelijk om het tussenkalf 10 of 20 cm hoger te plaatsen (201,5 -> 211,5 of 211,5 -> 231,5), echter de gaten van de huidige positie zullen wel zichtbaar blijven.
 

MP321

  • #3
Hi Walker,
Bedankt voor je bericht! Ik neem aan dat ik een afdekdopje over het gaatje kan plaatsen waar de tussenkalf nu zit en dat je dit dan niet meer ziet. Fijn in ieder geval om te weten dat dit een optie is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Kijk wel even goed hoe het tussenkalf nu bevestigd is. Als hier blindklinkmoeren zitten, zul je deze ook in de nieuwe positie aan moeten brengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu