Bosch VarioPerfect 7 WAE28463NL bonkt/slaat tegen behuizig

HUKL

  • #1
Tijdens het verwisselen van de manchet die lek was heb ik eerst een flimpie gemaakt van hoe de Bosch centrigugeert op 1400 toeren, zie youtube:


Waarom? Af en toe slaat de trommel tegen de behuizing aan, eerlijk is eerlijk, bij een niet goed verdeelde was (inelkaar gedraaide beddengoed, wrs ook net te zwaar)

In het filmpie is de Bosch ook aan de zware kant belast, maar slaat niet. Wat is jullie oordeel gezien vooral in het begin het excessief rondzwaaien van de trommel. Is dit normaal? Schokdempers wellicht vervangen? (ik heb even geen idee hoe 'los' de dempers moeten veren)

Of moet ik gewoon minder erin stoppen :)
 

Rusako

  • #2
Hoe oud is deze machine! geen speling op de kuip of ovaal? dan de shockbrekers vervangen.
 

HUKL

  • #3
Kuip geen speling en niet ovaal

Wasmachine is schat ik 10 jaar oud. Heeft hiervoor veelvuldig gedraait op een Boerderij, dus behoorlijk veel ge (mis? :) bruikt. 2 jaar geleden toen ik de machine kreeg heb ik ook het verwarmingselement vervangen omdat die kortsluiting gaf (element helemaal zwart, leek iets van doorgebrand oid.

Wanneer ik de was ook uit de trommel haal hoor ik licht geklik, alsof er een kleine beetje speling zit in de schokbrekers (hoor je ook op de 2de video), maar ik weet dus niet of dat normaal is bij Bosch. Verder zit er op de scholbrekers ook wel een laag zwart smeer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4

Rusako

  • #5
Hallo Henk het zou kunnen, Maar dan zal er schaafsel of in het manchet schaafsel liggen of komen te liggen van de kuip.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dat viel dus toen niet op de trommel bleef mooi in het spoor lopen wat ie versleten had, toen op laatst alle 3 punt brak toen schoot hij er uit en maakte meer stuk.

vroeger zat kruis aan de buiten kant was veel beter.
 

HUKL

  • #7
Beste Henk

Maar ik lees in je forum dat je zelf zegt dat er altijd speling in de trommel heeft gezeten waarvan je dacht dat dat hoorde...

Wat bij mij dus niet het geval is, de trommel zit echt goed vast. Ook zijn er juist veel kookwassen mee gedraaid in het verleden dus weinig schimmelvorming. Verder is je bericht uit 2008 van een Bosch die 6 jaar oud is, maw je machine is uit 2002, de mijne uit 2009/2010. Oftewel ik denk niet dat je zomaar een parallel kan trekken naar alle Bosch machines.

Ik waardeer het ten zeerste, begrijp mij niet verkeerd, maar ik kan niet echt een valide reden opmerken dat het het kruis is.

Hier nog een korte 30C wassen 1200 toeren, redelijk vol. Volgens mij best prima....maar zoals gezegd af en toe slaat de trommel tegen de behuizing bij niet goed verdeelde was...ik neig naar de schokbrekers

 

Dsterk

  • #8
Ik kan je videos niet afspelen. aangezien ik blind ben en in een tekstbrowser werk heb ik linkjes nodig in plaats van een embedded video-object, kan je de url hier plaatsen? of in pb mag ook.
Maar zwart smeer op je dempers betekent dat ze lek zijn, aangezien je schrijft dat het meestal nog wel redelijk gaat denk ik dat het een goed moment is om de dempers nu te vervangen nu er nog geen verdere schade is aangericht. zoek even rond waar je ze het goedkoopst kan krijgen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Is te hopen dat het je schokdempers zijn.

toen ik je 2e filmpje zag dacht ik net zo als die van mij.
Vooral als de centrifuge gaat starten met draaien.
Die bonkte ook opeens zo erg.
 

Dsterk

  • #10
Van slechte schokbrekers gaat een machine ook behoorlijk bonken, soms zelfs wandelen als het in een vergevorderd stadium is. Aangezien die schokbrekers zwarte smeer op de buitenkant hebben zijn ze sowieso lek, moet wel heel veel pech zijn als het trommelkruis toevallig tegelijkertijd ook gebroken is, vooralsnog lijken de schokbrekers me meer voor de handliggend.
 

HUKL

  • #11
Centrifugeren (te zware was):


Schokbrekers:



Btw op de scholbrekers zit een heel licht laagjes zwart smeer
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Zo te zien draait de trommel mooi rond, het trommelkruis zal dan heel zijn.
De schokdempers zou ik direct vervangen, die zijn niet goed meer.
 

Dsterk

  • #13
Sluit ik me bij aan, vrijwel zeker schokbrekers.
 

HUKL

  • #14
Dank,

Je moet ze vervangen via de achterkant neem ik aan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #15
Volgens de technische documentatie heb je deze schokbrekers van Bosch nodig: 00448032

Dwz dat is voor het model WAE28463NL/08
Indien een andere index (/08) dan zelf bij Bosch kijken.

Van die universeel aangeboden dingen weet je nooit zeker of het de goede zijn.
 

HUKL

  • #16
Om precies te zijn de WAE28463NL/19

btw nog best prijzig die dingen
 

HUKL

  • #17
Laatste ding:

Op de schokbrekers staat een nummer: 062 30057

Visueel gezien kom ik opdezelfde wanneer ik erop google .....maar allemaal SamSung/Whirpool gerelateerd en niet Bosch....iemand enig idee waarom?



 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #18
Het gewicht van de lading is van invloed maar heeft geen invloed op het onbalans die te zien is bij aanvang van het centrifugeren.
Onze wasmachiene stopt, gooit de was nog wat heen en weer en probeert het opnieuw. Soms lukt het en is de was beter in balans is gekomen, hoera. Helaas gebeurd het te vaak dat de machine ook na een paar pogingen de was niet in balans kan verdelen en dat is luid en duidelijk te horen. Pffff.

Ben ook zeer benieuwd of nieuwe schokbrekers dit probleem kunnen oplossen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #19
Het gewicht van de lading is wel van invloed, als er weinig wasgoed in zit gaat het op een hoop zitten en daardoor ontstaat er eerder onbalans dan met een normale vulling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu