Blauwe wandtegels en barsten (ook bij de kitrand)

Ratje10

  • #1
Ik heb min of meer hetzelfde probleem als https://www.klusidee.nl/Forum/topic/barst-in-wandtegels.21159/.

Bij ons in het douchegedeelte in onze nieuwbouwwoning (2 jaar oud) zitten na de onderste tegelrij 3 tegels boven elkaar die gebarsten zijn. Bij 2 loopt de barst door van de 1 in de ander. De 3e bovenste tegel daar zit de bart heel erg anders. Deze 3 tegels zijn allen ook blauw uitgeslagen net als de (hoek)rij links van deze 3 tegels, maar die hebben dan weer geen barsten. Wel is in de hoek ruimte ontstaan tussen de kitrand en de tegels (op de eerste onderstaande foto is te zien dat daar purschuim zat).

Zijn de scheuren en de ruimte bij de kitrand (en zelfs het 'verdwijnen' van de kitrand in de hoek, aangezien deze niet meer hetzelfde is als in de rest van de badkamer; was eerst wel zo) normaal te noemen, of kan het huis nog te veel hebben gewerkt en/of kan het komen door te veel en te zwaar bouwverkeer nog in onze nieuwbouwwijk?


Zie hier enkele foto's:
De casco situatie


de hoek


de hoek close up


1 van de 3 tegels met scheur
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kitvoeg te smal en (dus) niet diep genoeg gevuld. Kit kan maar een beperkt % uitrekken. Is er wel kimband en kimpasta in de hoek gebruikt? Zonder deze is het zeker wachten op lekkage...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Diegene terug laten komen, die het gemaakt heeft.
En als de aannemer het gemaakt heeft, deze terug laten komen.

De purschuim was zeker in de aanbieding.
Tjonge jonge
 

Ratje10

  • #4
Geen idee of er kimband en kimpasta in de hoek gebruikt is, maar moet dat dan altijd in de hoek, of zeg je dat het moet in deze specifieke hoek omdat je zag dat er veel purschuim zat vanuit de bouw. En bovenin de hoek zit er wel genoeg kit en zit ook nog goed.

En die barsten lijken op de plek te zitten waar vanuit de bouw al een sleuf zat voor de leidingen, maar de douche is verplaatst en dus is de sleuf opgevuld. Misschien een combinatie van werking en nat, kan dat?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Het kan allemaal. Maar maak het niet te moeilijk, en laat de aannemer het oplossen! Als je zelf begint, ben je de garantie sowieso kwijt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu