Blauw pigment in groene afwerkplaten

Lizzykaan

  • #1
Wij hebben sinds kort een nieuwbouwwoning, de zolder is afgewerkt met "groene platen". Nu hebben verschillende mensen in onze wijk deze laten spuiten (met latex en een primer) of zelf gerold met speciale latex.

Nu schijnt er echter een blauw soort pigment terug te komen. Nu hebben verschillende mensen hun aannemer geraadpleegt en die geven aan dat dit sinds kort een vaak gehoorde klacht is bij nieuwbouwhuizen. Mogelijk een nieuw soort productieproces in de groene platen?

Heeft iemand eerder met dit bijltje gehakt en weet iemand hoe wij dit kunnen voorkomen? Ik hoorde zelfs een tip van iemand om de kappen vooraf schoon te maken met ammoniak?

Alvast bedankt.

Lizzy.

verplaatst naar de verf-rubriek - mod
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
V313 platen bevatten een groen pigment uitsluitend om aan tegeven dat het hier vochtwerende spaanplaat betreft. De melamine die erin is opgenomen ( verlijming ) kan door de samenstelling van het groene pigment gaan verkleuren of doorslaan.
Door eerst een isolerende grondverf aan te brengen ( of Allgrund Primer ) kan men dit doorslaan grotendeels voorkomen.
Er bestaan inderdaad speciale isolerende watergedragen muurverven die ook geschikt zijn voor V313 platen. De prijs hiervan is aanzienlijk. Reken op 130 a 160 euri per 10 liter. Is aankleuren gewenst, dan niet meer dan 10% aankleuren. Bij een hoger percentage rent de isolerende eigenschap achteruit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu