Betonvloer op plavuizen?

Bamboebar

  • #1
Sinds 2000 wonen wij in een oud café wat in de 70jaren tot woonhuis is omgebouwd. Dus met de nodige hoeveelheid schrootjes en donkerbruine plavuizen op de vloer. Wij willen heel graag een betonnen (giet)vloer. Nu ligt die tegelvloer op kelderhoogte (dijkhuis) en is nu kurkdroog, daarom willen wij die tegels liever niet verwijderen.

Ook kunnen wij i.v.m. de stahoogte een niet te dikke laag aanbrengen. Wij willen dus heel graag over de tegels een betonlaag aanbrengen, maar weten niet of dit wel mogelijk is? Het hoeft ook geen super strakke vloer te zijn, maar we zijn bang voor grote scheuren. In de boeken en bij de bouwmarkt worden we niet veel wijzer, dus zoeken we iemand met ervaring of advies!

Enne......help ons! Die vloer is nu zò lelijk!
 

Pepjo

  • #2
Kan je niet een laagje egaliseer uitstorten ?

Even op de verpakking kijken wat er gezegd wordt over de hechting op tegels en de minimale dikte.

Volgens mij ben je dan met een paar cm al klaar.
 

Toon

  • #3
Er zijn toch producten genoeg voor jullie probleem? Al aan te brengen vanaf een paar millimeter dikte. En dit kan gewoon over plavuizen, mits deze goed vast liggen. Wel de instructies van de fabrikant opvolgen. Tevens zijn er ook bedrijven die dit voor je kunnen doen indien je het zelf niet ziet zitten. Google eens bijvoorbeeld op "gietvloer".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu