Betonvloer isoleren in Amerika

Trump2020

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan (in de toekomst maar ik ben me aan het oriënteren) te emigreren naar de VS en ik wil daar een huis bouwen. Ik wil het huis van hout bouwen en heb vragen over de betonvloer. Het huis word 15x11 meter met onder de buitenmuren een fundering van 70cm onder de grond en 50cm breed. Binnenin wil ik 5cm beton storten met daarop 12cm xps isolatie daarop vloerverwarming en dan de vloer met beton gelijk maken met de fundering. Nu vraag ik mij af of de betonvloer sterk genoeg is om de muren te houden. Het dak gaat steunen op de buitenmuren maar de tweede etage komt ook op de binnenmuren te steunen. Ik ben een ervaren meubelmaker maar een onervaren architect. Ik hoop dat jullie antwoorden voor mij hebben.

Met vriendelijke groet Nick
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Nick het internet werkt wereldwijd. Ik zou een goed Forum zoals Klusidee zoeken in Amerika en voel dat Forum goed aan dan registreren. Amerikanen hebben hun manier van bouwen en de te gebruiken materialen krijg je de minste discussie op de bouwvloer.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
In de USA hebben ze dan "building code" die per staat verschilt. Bepaalde materialen of werkwijzen die in de ene staat mogen, zijn in de andere verboden.

Je door lokale mensen goed laten adviseren is het advies.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je zit veel te veel op details.

Begin eens met uitzoeken het het bouwen daar werkt, hoe de vergunningsverlening is en welke vakmannen je in moet huren. Dan volgt het technische aspect vanzelf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu