Betonvloer egaliseren en verven

Escafon

  • #1
Mijn huurhuisje is compleet gerenoveerd, aan alle kanten geisoleerd, en in plaats van de tochtige doorwormde houten vloer nu beton, mijn idee was om die betonnen vloer lekker te gaan verven, iets leuks met twee kleuren, de praxis kan alles mengen, maar :

Et zitten nogal wat putjes en gaten in het beton en de mevrouw van de verfafdeling van de Praxis zei dat ik de vloer misschien met een middel tegen het zuigen moest behandelen.

Voor dat egaliseren hadden ze een soort mortel die gruwelijk duur was, mijn idee van een mengseltje van 3 delen zilverzand met 1 deel portlandcement leek haar ook goed "Dat kun je ook heel dun uitstrijken", het gaat in ieder geval om een mortel met fijn zand

Daarnaast vraag ik me af of ik, als ik toch portlandcement in huis heb, of ik daar niet een dun sausje van kaan maken om de eventuele porien in dat beton op te vullen zodat ik dat voorstrijkmiddel helemaal niet meer nodig heb? Zelf werk ik met klussen net als in de keuken graag met basisingredienten, mijn metselmortels die ik gemaakt heb, en het beton voor het tuinpad van mijn ouders heb ik ook zelf geklutst met basisingredienten, en in mijn muurtjes en het tuinpad van mijn ouders zijn volledig zonder scheurtjes gebleven, dus voor dat egaliseren en minder poreus maken zou ook iets te mengen moeten te zijn,

Bij voorbaat dank voor meedenken,

Matthijs.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Nee, dat gaat niet werken, want het is niet sterk genoeg. Om cement sterk te krijgen, moet er zo weinig mogelijk water toegevoegd worden. Dit kan je nooit dun uitstrijken.

Als je het zo dun gaat maken, kan je het na droging zo wegvegen.

Als het alleen putjes zijn, kan je deze vullen met een reparatiemiddel.

Een voorstrijkmiddel is altijd nodig, tenzij de verpakking anders aangeeft.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Het zal geen beton zijn, maar een cement dekvloer.
Om een mooie egale, strakke en vlakke vloer te krijgen, zul je de vloer toch moeten egaliseren met een egalisatie middel.
Die moet je dan nog schuren en af lakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu