Betonnen vloer egaliseren voor laminaat?

Lenyd4

  • #1
Hoi klussers,

We zijn een bestaande houtenvloer welke op spaanplaat gelijmd is aan het verwijderen. De spaanplaat is weer op het beton gelijmd (niet echt een leuke klus :-| ). Op de onderste foto is pas een deel van de spaanplaat weggehaald. Daarnaast zaten er tegels in de keuken die we er al uitgebikt hebben.

Nu houden we wel een betonnen vloer over met de nodige gaten en resten van voegen. We willen hier laminaat plus een geschikte ondervloer voor terug leggen. Zou de vloer hiervoor eerst geëgaliseerd moeten worden? Of kun je deze oneffenheden wegwerken met een goede ondervloer?

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Alle, maar dan ook echt alle, uitstekende delen verwijderen, en daarna egaliseren. Dit krijg je met enkel een ondervloer niet goed. Vergeet ook niet om goed te primeren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je kunt de uitstekende delen, zoals de oude voegen het beste eerst weg frezen, met een renovatie frees.
Dat scheelt een paar zakken egaline.
 

Lenyd4

  • #4
Bedankt voor de tips! Weet iemand of we kunnen egaliseren over de lijmresten heen? Zie de resten in de eerste post op de laatste foto (de donkerbruine delen). Of dienen deze eerst geheel verwijderd te worden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
1 zakje egalinevan 25 kg geeft 15 liter. Dat is 1,5 mm/m2 wat je extra aan moet maken. Met de prijs van egaline zou ik geen enkel uitsteeksel willen hebben...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu