Beste manier om zoldervloer te egaliseren voor laminaat

Gerard84

  • #1
Vorig jaar heb ik op onze zolder een kamer gemaakt. Nu wil ik de kamer afmaken door de vloer te egaliseren en er laminaat te leggen. Er ligt nu nog een ruwe betonvloer. Als beginnend klusser is het mij niet helemaal duidelijk hoe ik dit aan moet pakken.

Om een goed beeld te krijgen hier een aantal foto's:




En nog een hele oude foto:



De vloer is ongeveer 12 m². Hoe pak ik het egaliseren hiervan het beste aan? Als ik het moet inschatten dan lijkt een laag van 5 mm mij voldoende om het geheel vlak te krijgen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij laminaat zou een dikke (groene) ondervloerplaat genoeg moeten zijn. Eventuele hoge uitsteeksels kun je verwijderen.

Egaliseren doe je vooral bij het leggen van vinyl of pvc-vloer rechtstreeks op beton.
 

Gerard84

  • #3
Bedankt voor je reactie. Dat klinkt goed en is behoorlijk kostenbesparend!

Hoe zou ik eventueel kleine oneffenheden in de vloer nog makkelijk weg kunnen werken? Ik meen mij te herinneren dat er op sommige plekken wel wat kuilen zitten die waarschijnlijk niet voldoende op te vangen zijn door groene platen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Met de inhoud van een kleinverpakking egaline kun je de gaatjes volgieten.
 

Gerard84

  • #5
Ik zie dat het alweer twee jaar geleden is dat ik deze vraag heb gesteld. Helaas is het er al die tijd nog steeds niet van gekomen :-)

We willen het toch echt komende week gaan uitvoeren, maar aangezien ik nog steeds een leek ben op dit gebied heb ik toch nog een aantal vragen.

De vloer ligt bij de buitenmuur op het hoogste punt. Naar het midden loopt het af tot het laagste punt (18mm lager) en richting de gipswand ligt het laagste punt nog iets hoger (15mm. De schets is wat overdreven getekend, maar geeft hopelijk wel een duidelijk beeld.



De ruimte is 11m2. We hebben berekend dat we ongeveer 7m2 moeten ophogen en de overige 4m2 ligt al op het hoogste punt. Als ik 7m2 gemiddeld 15mm wil ophogen dan kom ik uit op 105 liter.

Ik zie zelfnivellerende egalisatiemortel voor 1-30mm staan. Daar zou ik 8 zakken van nodig hebben. Dat kost in totaal ongeveer €175,-.

Is dit het juiste product om in te zetten?
Is het een probleem dat ik deel van de vloer niet op vul, of is het verstandiger om de vloer in z'n geheel wat op te hogen?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Gerard84

  • #6
Dit topic mag gesloten worden. Het is gelukt. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het viel mij reuze mee. Ik had voor de zekerheid nog een mortelmixer gekocht en dat was toch wel heel erg fijn voor het verwerken moet ik zeggen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu