Beroepsgroep t.b.v. bijplaatsen verdiepingen

Frank123123

  • #1
Goedenavond allemaal,

Aan de linkerkant van mijn huis liep heel vroeger een steeg. Op enig moment is deze steeg dicht gemaakt en bij de woning betrokken. In de draagmuur zitten diverse openingen voor deuren naar de kamers in de voormalige steeg.

Eigenlijk zou ik nog twee verdiepingen op aanbouw willen plaatsen. Ik heb alleen geen flauw idee wie ik daarvoor nodig heb. Voor zover ik het zie zijn in ieder geval de volgende activiteiten nodig zijn:
- Bouwtechnisch advies (huidige staat fundering, huidige sterkte, enz)
- constructieberekeningen
- een mooie tekening voor de het vooraanzicht t.b.v. Welstand.
- Begeleiding vergunningsaanvraag

Nu heb ik geen flauw idee welke beroepsgroep ik moet benaderen. Is dat een architect? constructeur? Bouwkundige? Aannemer?
Welke beroepsgroep zou op een snelle manier een inschatting kunnen maken op haalbaarheid?

Alvast bedankt!



 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Mocht je een architect in je kennissenkring hebben, kan hij dit voor je regelen. Maar een aannemer kan dit ook.

Om het écht mooi te maken zou je het gevelbeeld van de hoofdwoning door moeten trekken, dus ook die rommelige pui thv de voormalige steeg aanpassen aan de hoofdwoning. Ramen even groot, en ook de indeling strokend met de bestaande ramen, strekken boven de ramen etc.


Sowieso is dit vergunningsplichting.
 

Bouwprof1

  • #3
Bij een kleine verbouwing zoals de uwe kunt u direct een aannemer contacteren. Bel hem,en vraag of ie bereid is om vrijblijvend de situatie en mogelijkheden kan beoordelen. U steekt hier altijd wat van op.

U kunt ook een bouwkundig adviseur uit de buurt bellen.
enige nadeel is dat dit soms minder vrijblijvend is. Voordeel is wel dat hij een complete berekening,bouwtekening en de gehele bouwprocedure op papier zet. Aan de hand hiervan kunt u zelf aannemers vragen om een offerte.

U kunt ook een Architect inhuren,als u specifieke bouwwensen heeft die een Aannemer niet 1,2,3 kan uitvoeren. Denk hierbij aan een specifieke wens zoals een uitschuifbaar glazen dak,of specifieke staalbouw waar een aannemer vaak geen ervaring mee heeft.

Aan u de keus dus.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De architect is ook de aangewezen persoon om van de binnenruimte één logisch geheel te maken wat past bij jouw woonwensen. Een bouwkundige of aannemer zal alleen een ruimte tekenen, de architect kijkt (als het goed is) verder.

Zoek alvast de bouwtekeningen op, incl, alle constructiegegevens. Zouden ze bij de gemeente in het archief moeten hebben.

Dit is ook een uitgelezen moment om heel de woning een duurzaamheids-upgrade te geven. Dan ben je voorbereid op de toekomst en wordt het een comfortabel huis.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je een bouwbegeleider wilt aanstellen begin daar dan mee en zoek de overige adviseurs samen met hem er bij.

Deze persoon is als het goed is de spil in het proces
en heeft meestal wel een paar connecties van goed op elkaar ingespeelde adviseurs.
laat de aannemer er buiten tot je een goed plan hebt.

of ga voor een bouwteam met een aannemer maar dan moet je er geen begeleider bij hebben dat werkt niet is mijn ervaring laat in een dergelijk geval de aannemer het schip trekken
 

Frank123123

  • #6
Tot nu toe is naar voren gekomen:
Bouwbegeleider
Aannemer
Bouwkundige
Architect

Wel grappig:)

Alles lijkt mogelijk te zijn. #keuzestres :P
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
En wat is je vraag?

Benader gewoon 2 verschillende partijen, en laat een vrijblijvende offerte + kostenraming maken op basis van een duidelijke omschrijving. Er zijn genoeg punten aangegeven waar je mee verder kunt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Naast de A en B vergeet niet de C (constructeur) :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu