Beluchter blijft lekken

Sihida

  • #1
Woon sinds kort in een (huur)appartement. Wilde een wasmachine aanschaffen, maar daarvóór even de wasmachinekraan door laten lopen (met een emmertje). Toen kwam ik erachter dat de beluchter lekte, zowel wanneer de kraan open als dicht is. De woningbouw heeft de kraan toen vervangen; de nieuwe was wel beter, maar ook deze lekte een beetje (elke 10 à 20 seconden een druppeltje). Vandaag is de kraan weer vervangen, zelfde probleem. De installateur heeft het met tape nog beter proberen af te sluiten, maar dat mocht niet baten. Nu komt uit de "echte" kraan ook nog een druppel, ongeveer elke minuut, terwijl de draaiknop potdicht zit... Weet iemand hoe dit op te lossen is? Of is dit gewoon normaal, omdat er nog geen apparaat op de kraan aangesloten is?

De installateur stelde voor om dan maar een kraan te nemen zónder beluchter, maar is dat wel veilig in combinatie met een wasmachine?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het lijkt erop dat de 'installateur' een klusjesman van de woningbouw is, die iets gruwelijk verkeerd doet (tape verkeerde richting op ofzo)

Een kraan hoort dicht te zijn. Punt uit.
 

Sihida

  • #3
Hij werkt wel bij een "echt" installatietechniekbedrijf. Heb ook wel het idee dat hij er verstand van heeft...
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Als er een kraan met een keerklep word geplaatst dan heb je geen beluchter nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu