Behang over geverfd glasvlies/vezel

Jacqueline

  • #1
Kan ik behangen over een muur die reeds behangen is met glasvezel of glasvlies (ik weet niet precies wat er op zit)? Ook zitten er inmiddels 2 lagen verf overheen.

Kan ik hier overheen behangen? Zo niet, wat moet ik doen om het te kunnen behangen?
 

Dingena

  • #2
Helaas, behangen is niet mogelijk.
Enige optie's zijn:
  1. Eraf halen, risico: je haalt stukken stuclaag mee, dus muur dient vaak opnieuw gestuct te worden. Hierna kan je opnieuw behangen.
  2. Gipsplaten erover heen plaatsen en dan behangen (mits dit kan ivm ruimte).
  3. Schroten plaatsen (hout of kunststof).
  4. Laten zitten en sausen.
 

Jacqueline

  • #3
Ik ben verder gaan navragen en door de verf- en behangspecialist hier in de buurt moet het beslist wel kunnen.
Ik ga het dus toch maar proberen en zal mijn ervaringen laten weten, want er zullen vast meer mensen zijn die dit probleem wel eens hebben.
 

Dingena

  • #4
Helaas ben je dan verkeerd geinformeerd, je zal zeggen: waar bemoeit ze zich mee... maar het is algemeen bekend in de behang sector, dat dit niet mogelijk is. En omdat dit forum staat voor kwalitatief correct advies ben ik genoodzaakt een weerwoord te geven. :wink:

Zeker de laatste 2 jaar komen er ook bij ons veel mensen in de winkel die navraag doen hoe dit op te lossen. Van de mensen die toch tegen ons advies in hebben behangen zijn ze vroeg of laat komen toegeven dat het verkeerd ging.

Glasvlies heeft een vinyl voorzijde, deze is waterafstotend, nadat deze laag gesausd is betekent dat er geen poreuze ondergrond ontstaat, waar het plaksel op kan hechten. De latex laag is te dun om een goede ondergrond te bieden.

Glasweefsel wordt in pastalijm gedrukt, de lijm komt altijd in de toplaag van het behang terecht en is ook waterafstotend, ook hier is de ondergrond te afgesloten om plaksel de hechting te geven die het nodig heeft.

Vroeg of laat zal het behang eraf komen, als u glasweefsel op de muur heeft zitten, zal de reactie van het plaksel met de lijm/latex die al op de muur zit lelijke vlekken veroorzaken.
Bij vliesbehang zal er als er al hechting is voor langere duur het behang vanzelf loslaten.

Was het een bouwmarkt of iets dergelijks? Waar u advies in gewonnen heeft? Zo niet, Jammer om te horen dat er verf en behang speciaalzaken bestaan die dit advies niet weten...en hierdoor mensen verkeerde adviezen geven. :cry:

Als het wel een bouwmarkt betreft: ach ja die weten gewoon niet beter..
Mocht u uw behang bij hen kopen en het gaat mis, kunt u de winkel in ieder geval aansprakelijk stellen voor de gevolgschade.

In ieder geval veel succes met het vinden van een oplossing.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Topadvies van Dingena! Geen speld tussen te krijgen...

Denk na : over vinylbehang kan men ook niet behangen zonder risico.
En die latex die er nu opstaat is inderdaad een gesloten verffilm die je met vinylbehang kunt vergelijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu