Bed platform maken

Danielvds

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig een platform te maken voor mijn bed. Het was de bedoeling dat er dikke balken horizontaal met keilbouten aan de muur bevestigd worden. Daar komen weer balken dwars op te liggen. (hieronder een klein voorbeeldje van wat ik bedoel. )

Afbeelding bestaat helaas niet meer
Ik dacht dat het wel zou lukken maar nu loop ik tegen een probleem aan. Als ik de keilbouten vast draai zitten ze in het begin stevig maar daarna schiet de bout er gewoon weer uit. De stuklaag laat ook los rond het gat en dat is ook niet de bedoeling. Ik heb geen idee wat ik verkeerd doe.. Hebben jullie misschien een beter plan of tips hoe ik het platform anders kan vastmaken.

Groeten,
Daniël
 

Kees61

  • #2
Ik zou spuitankers nemen. Dat is een 2 komponenten mortel in een kitspuit. Het mengen gebeurt in het tuitje en daarom moet je ook eerst de gaten boren en dan alles tegelijk volspuiten en een draadeind er in steken. Na een kwartier ofzo is de mortel keihard en kan je de balken vastzetten. Volgring over het draadeind schuiven en moer er op. Daarna langs de moer het draadeind afzagen.
Vraag in de winkel ff hoe je die spuitanker moet gebruiken.
 

Danielvds

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het vanmiddag even proberen en dan laat nog weten of het is gelukt.

Groeten,
Daniël
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Let er nog op dat je bij het boren van de gaten niet meteen de grote boor gebruikt, maar langzaam de boorgrootte opvoert. Dus bijv. eerst 6 mm, dan 8, dan 10 en dan 12 mm.

Zo krijg je een mooier gat, dan wanneer je meteen op de eindmaat boort. En het zit nog precieser op de juiste plaats ook.

Het gat moet wel goed schoon zijn van binnen. Gebruik daarvoor een dun slangetje om het gat even uit te blazen. Twee in elkaar geschoven ranja-rietjes (met zo'n knik erin) gaan ook, maar kijk wel uit voor je ogen.
 

Danielvds

  • #5
Oke bedankt voor je tips! Het moet nu wel goedkomen :) Harstikke bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Wat zijn het voor een muren.

En zorg in ieder geval dat de bevestiging diep genoeg in de muur zelf zit, en niet alleen in het stucwerk.

Anders helpen spuitankers ook niet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wanneer het een oudere woning is die met kalkcement is opgetrokken helpen spuitankers ook niet, de stenen of voeg waarin geboord wordt krijgen te veel te maken met beweging :denk: en blijven in dat geval niet vast zitten.
 

Danielvds

  • #8
Ik weet niet precies wat voor muren het zijn het is in ieder geval een vrij oud huis.. De gaten zitten wel diep genoeg want ik ben in het steen gekomen. Is het nu dus niet mogelijk om spuitankers te gebruiken? :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Van hieraf is het niet te beoordelen welk soort metselwerk het is, een metselaar kan dit ter plaatste heel snel zien, misschien hebt u een kennis of familielid die dit beroep heeft en even kan komen kijken.
 

Kees61

  • #10
Het zal ook wel meevallen met het naar beneden komen van het bed :-) als je de liggers tussen de balken aan de muur bevestigt.
Of anders toch een paar 'poten' onder het geheel maakt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Onderschat het niet kees, je weet niet waarom het zo stevig gemaakt moet worden. :wink:
 

Kees61

  • #12
..en waarom het niet op de grond mag staan bedoel je?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #13
Voor poreuze stenen bestaan er speciale hulp hulsjes voor spuitankers
 

Danielvds

  • #14
Ik zal binnenkort even aan een kennis vragen wat voor muur het is. De reden waarom ik het platform maak is vrij simpel, ik heb een hele kleine kamer en ik wil van de ruimte die ik heb gebruik maken! :wink:
Gisteren ben ik langs de plaatselijke kluswinkel geweest maar die hadden geen spuitankers.. Weten jullie misschien een winkel waar ze wel te krijgen zijn?
 

Kees61

  • #15
Ik weet wel een winkel waar het te koop is :-)) maar daar heb je niet veel aan als je in het buitenland woont.
Een beetje gesorteerde ijzerwinkel moet zoiets toch wel verkopen.
 

Danielvds

  • #16
Is een spuitanker het zelfde als een chemische anker? Want een chemische anker kan ik namelijk wel vinden. :) (ik woon overigens in Utrecht)
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #17
Een spuitanker is een chemische anker
maar let op dat je niet de glazen ampules krijgt dat zijn ook chemische ankers maar andere als welke hier bedoeld
 

Danielvds

  • #18
Het is inmiddels gelukt de eerste balk hangt super stevig aan de muur en ik maak het platform morgen verder af. Bedankt allemaal voor de hulp! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu