Bang voor vrijkomen asbest tijdens verbouwing.

Dametje25

  • #1
Hallo allemaal,
Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen/gerust stellen.Wij laten onze badkamer verbouwen.De klusman is hier nu al 2 weken mee bezig.Ons huis is van 1969.Ik zal eerlijk zijn,ik heb een dwangstoornis wat betrefd asbest.We weten dat asbest aanwezig is in de ventilatiebuizen van het toilet en fe badkamer.Daar is dus afgebleven tijdens de verbouwing.Door mijn asbest dwang stoornis de verbouwing van de badkamer jaren voor ons uit geschoven maar t moest toch eens.Bij aankoop van de woning hebben we een niet destructieve asbest inventarisatie laten doen.Daar kwam dus uit,alleen ventilatiebuizen in douche en toilet van asbest.Alleen later bleek nog dat die asbestinvesteerder een asbestkoord over het hoofd had gezien.De aannemer die werkt bij ons zegt asbest wel te herkennen.Ik was nogal bang dat er in de wanden van de douche asbest kon zitten.De aannemer heeft heel voorzichtig wat tegels afgebikt inbde douche,en de conclusie was:geen asbest maar gasbeton blokken.Op een andere plaats was het volgens de aannemer gipsbeton.Daarna is er nog een familielid geweest die bouwkundig ingenieur is en die beaamde ook:geen asbest.is dit nu veilig zo?
 

Dametje25

  • #2
Kan er in beton asbest verwerkt zitten?Op internet zegt de 1 van niet en de ander van wel.Alle tegels moesten met een pneumatische boor afgebikt worden..het was een enorme stofbende,maar de complimenten voor de klusman,hij had een plastic gordijn met rits voor de te verbouwen badkamer gehangen dus we hebbe weinig last gehad van stof.Tijdens het slopen van de badkamer was het wel heeel stoffig voor de klusman zelf,hij had ook helemaal geen stofkapje op tijdens het werk.Nu vraag ik me af of de lucht in de badkamer nu wel okee is.(er lopen hier 2 jonge kinderen rond!)Kan er toch onzichtbaar/onherkenbaar asbest in de betonnen muur hebben gezeten?De vloer is er ook uitgebikt.De badkamer word heel mooi hoor maar is dit nu wel allemaal safe gegaan.Ik ben me er ietsjes van bewust dat mijn angst voor asbest ietwat overdreven is.Mijn opa is jong overleden door het werken met asbest.Ik heb nog wat grijze puinbrokjes in plastic zakje gedaan toen het nog in de badkamerlag,is het verstandig om dat nog te laten onderzoeken? Het familielid die bouwkundig ingenieur zei dus ook dat het geen asbest is.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Als je zeker wilt zijn, stuur het op. Voor een paar tientjes heb je geruststelling.

Ik verwacht wel dat de kans 0,0% is, dat er asbest in de wand verwerkt is (achter de tegels)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo te horen ben je al erg zorgvuldig te werk gegaan. Als je nog meer zekerheid wilt, kan je altijd een type-B onderzoek laten doen. Je kan alles laten onderzoeken waar men aan bezig moet. Tot je een ons weegt ;)

Maar veel zin heeft het niet. Lees je op internet eens in over asbest, je komt er dan achter dat je als particulier weinig zorgen hoeft te maken. Probeer wat aan je angst te doen :idea:

Ik heb het topic verplaatst naar de asbest-rubriek.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Waarschijnlijk zijn de oude tegels in de specie gezet, toen der tijd.
En dat is gewoon zand met cement, en er zit geen asbest in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu