Badkamer vloertegels laten los

Morieske

  • #1
Hallo beste mensen

We hebben een probleem met onze badkamer vloer.

We hebben dit huis anderhalf jaar geleden gekocht. Er is veel verbouwd door ons, maar niet de badkamer. Die zag er prima uit. Deze was door de vorige bewoner een aantal jaren (4-5) daarvoor al opnieuw aangelegd (door een 'klussenier').
Inmiddels laten zowat alle voegen los, bewegen de meeste tegels een beetje en er is er zelfs al een gebarsten. De tegels klinken ook hol als je erop tikt.

Ik heb een paar lieden hierna laten kijken en er werd redelijk snel geconcludeerd dat het vocht moet zijn die dit veroorzaakt. Is dat inderdaad het geval of kan er ook iets anders aan de hand zijn? We hebben op dit moment geen zichtbare vochtige plekken op andere plaatsen in het huis.

Ik ben bang dat het hoe dan ook een kostbaar klusje gaat worden om het te verhelpen maar ik zou graag wat meer weten hoe hiermee om te gaan voordat ik iemand vraag dit op te lossen.

De mensen die ik gevraagd heb om het op te lossen geven aan dat een offerte maken voor dit soort situaties moeilijk is omdat het van te voren niet goed in te schatten is hoeveel werk het gaat kosten om het lek te vinden. Zouden jullie zo'n klus laten aannemen voor een vast bedrag (waar dus een risico marge op gezet zal gaan worden) of op uurbasis?

Dank
Maurice
 

Marcn88

  • #2
Als de tegels los liggen en hol klinken ga er maar vanuit dat de gehele vloer nieuw getegeld dient te worden, ik hoop dan voornu dat er geen hout en gips is gebruikt voor de wanden anders kon het wel eens een compleet nieuwe badkamer worden
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als alle tegels hol klinken is de kans is groot dat op de dekvloer geen primer is gebruikt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat hoeft niet altijd.
Het kan ook zijn, dat er vocht onder de tegels komt, die de tegels of lijm los drukken van de ondervloer.
Zeker als er een te fijne lijmkam is gebruikt.

Maar het kan ook, dat de lijm te lang open heeft gelegen, voordat de tegels er op gelegd zijn, je krijgt dan een soort filmlaag op de lijm.

En ook kan er spanning op de vloer komen te staan, zodat de tegels los klappen.

Voorstrijken is alleen nodig, als het oppervlakte heel erg droog, heel erg zuigend is, of stoffig is.
Zo mag je ook een vers gelegde cementdekvloer van 2 dagen oud niet voor strijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu