Badkamer plafond - MDF of andere opties

Inspire

  • #1
Hallo,

Wij zijn voornemens om de badkamer geheel te vernieuwen. Deels omdat het niet onze smaak is, deels omdat er al redelijk wat dingen moeten worden vervangen door lekkage.

De badkamer is ongeveer 2,5 x 3 m met een zeer laag plafond (ongeveer 2,1 - 2,2 m)

Nu willen we graag het plafond vervangen en ik heb de volgende opties gevonden:

- Kunststof schroten
- Aluminium schroten
- Spanplafond
- Gipsplaten
- MDF schroten waarvan één zijde watervast is.

Kunststof schroten zijn niet echt onze smaak. Aluminium schroten zijn erg mooi maar ook erg duur. Gipsplaten zijn denk ik iets te onderhoud gevoelig. Ik ben bang dat ze binnen de kortste keren vol schimmel zitten.

Van spanplafonds weet ik eigenlijk weinig.

De MDF schroten lijken mij een goede oplossing qua design en kosten, maar ik twijfel erg aan het gebruik van MDF in een badkamer.

Wie heeft hier ervaring mee?


We hebben alleen ventilatie door de 2 ventilatie roosters boven de ramen en een kantelraam dat open kan. Dus geen mechanische afzuiging.

Groet, Jolanda
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik denk dat alles zonder betere ventilatie onder de schimmel komt te zitten. Gaat het raam bijv in de winter ook open? Zorg iig voor, liefs mechanische, afvoer naar buiten en het liefs toevoer van binnen (is lekker warm in de winter)
 

Inspire

  • #3
Wat zijn dan de mogelijkheden voor ventilatie?

De kozijnen zitten er net sinds januari in, dus daar wil ik niet al te veel aan gaan doen (ivm garantie) en in het plafond hebben we niet heel veel ruimte want het is al zo laag.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Bijv een wandventilator die via een muurdoorvoer naar buiten afvoert. Frisse binnen lucht komt naar binnen via een spleet onder de deur of een deurrooster. Ventilatie roosters in de kozijnen zijn natuurlijk prima maar zullen zondermeer voor weinig doorstroming zorgen plus dat je in de winter geneigd zult zijn ze dicht te doen ivm koude tocht.
 

Inspire

  • #5
Dan ga ik me iig even orienteren op de markt van de ventilatie. Die spleet onder de deur is geen probleem, de afvoer naar buiten kan ik even naar kijken. Scheelt dat alle tegels nog gedaan moeten worden, dus daar ben ik nog niet te laat mee.

Maar even los hier van, iemand ervaring met MDF schroten in de badkamer? Volgens de verpakking zijn ze hiervoor prima geschikt, maar ik heb toch mijn twijfels...
 

Inspire

  • #6
@ Sxnder, bedankt iig voor je snelle reactie
 

Christiaan25

  • #7
Zo'n twee jaar gelden hebben we de badkamer volledig laten vernieuwen. Het plafond is verlaagd en gemaakt van MDF schroten met watervaste (kunststof) laag. Het ziet er in combinatie met inbouwspots prachtig strak uit en niet 'nepperig', zoals met plastic schrootjes. Langs de randen afgewerkt met bijpassende afwerkstrips in dezelfde kleur. De strips zijn langs de tegels afgekit, maar langs de schroten niet. Het is prima schoon te houden en geen schimmel te bekennen (wel in combinatie met mechanische afzuiging via de muur). De schroten zijn wel aangeschaft bij een speciaalzaak en niet bij de bouwmarkt. Of er nog kwaliteitsverschil in zit weet ik niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu