AWB Thermomaster 32.50 WB reageert niet op thermostaat

BertVW

  • #1
Deze ketel werkt samen met een Essent ICY slimme thermostaat. Deze is aangesloten op de aansluiting voor communicerende thermostaat op de ketel.
Modulatie is ingesteld op "adaptieve modulatie op basis aan uit tijden van thermostaat. Statuscijfer 4, keuze 2 in het menu.

Dit heeft altijd prima gewerkt, ketel brandt modulerend, echter sinds gisteren reageert de ketel niet meer op de thermostaat.
Batterij van thermostaat vervangen, geen resultaat
Warmwater werkt normaal, na opwarmen gaat de ketel terug in ruststand en is niet aan te krijgen met de thermostaat.
Heb de zekeringen in de branderautomaat gecontroleerd, evenals alle aansluitingen.
Thermostaat losgekoppeld en thermostaat aan/uit aansluiting op kroonsteen doorverbonden, geen reactie, ketel blijft uit.
boiler uitgeschakeld in menu, geen resultaat
Alleen als ik kies voor moduleren via de buitenvoeler dan brandt de ketel op basis van de ingestelde aanvoertemperatuur.

Kent iemand dit probleem, heeft er iemand een oplossing voor?
Alvast bedankt, iedere idee is welkom
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Thermostaat defect?


Als je aangesloten but op aan uit contacten en je verbindt deze 2 contacten werkt cv dan wel?
 

Marcn88

  • #3
Spanning er toevallig vanaf geweest zoja ff batterij uit th halen 10 sec wachten er weer in doen en dan ou of au kiezen waarop hij is aangesloten dat is dus opentherm
of aan uit als nl niks instelt gaat hijnautomatisch op aan uit staan
 

BertVW

  • #4
Hallo Obelix,
Bedankt voor je reactie
Heb de contacten onder aan de ketel een keer doorverbonden (niet tegelijk natuurlijk, maar na elkaar een keer), dus zowel de aansluiting voor communicerende thermostaten als die voor aan/uit.
In beide gevallen reageert de ketel totaal niet. Hij draait nu alleen op keteltemperatuur, dat werkt, maar niet comfortabel
 

BertVW

  • #5
Hallo Marc
Bedankt voor je reactie
Ja de spanning is eraf geweest. Heb al een nieuwe batterij erin gezet en eerst opgeladen aan de pc. Maar de keuze ou of au komt niet in beeld omdat de thermostaat geen verbinding met de ketel kan maken. Er verschijnen dan alleen drie streepjes ---.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu