ATAG VA6011AT: Twee piepjes, niet afpompen.

Zippy1970

  • #1
Mijn vaatwassser heeft sinds kort het probleem dat hij stopt met z'n programma en dan continue twee piepjes laat horen. Volgens de handleiding zit het sifon dan verstopt.

Ik weet niet of hiermee de sifon van de afvoerpijp bedoeld wordt, of iets anders. Van de afvoerpijp lijkt me onwaarschijnlijk omdat ik niet zou weten hoe de vaatwasser dat zou kunnen detecteren. :)

Wat ik nu meestal doe, is de afvoerslang uit de afvoerpijp halen en dan op de afvoerslang een (hand-) pomp aansluiten en het water eruit pompen. Daarna gaat de vaatwasser vrolijk verder met z'n programma. Meestal moet ik dan als het programma op z'n einde loopt, dit nog een keer herhalen.

Heel soms doet de vaatwasser het daarna gewoon een paar dagen weer voordat het probleem zich weer voordoet, maar meestal is het bij de volgende afwasbeurt weer raak.

Wat zou dit kunnen zijn?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
In de kuip onder het filter rechtsonder zit de ingang van de afvoerpomp , daar kan rommel zitten en uiteraard verderop.
De afvoerslang niet te diep in de afvoer steken.
Afvoerslang even in een emmer en laten afpompen dit moet ongeveer wel binnen 10 seconde gedaan zijn.
 

Zippy1970

  • #3
Hij pompt niet af als ik de slang in een emmer doe. Ik heb ;m weer met een handpomp leeg moeten zuigen en nu heeft hij het al twee wassen goed gedaan. Ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu