Atag BE2 beperkt warm water

JdmhatchR

  • #1
Onze atag BE2, voorzien van boiler 20 liter, geeft na een tijd geen warm water meer. Het lijkt alsof we enkel het water uit het boilertje kunnen gebruiken... Een douche lukt net als je niet teveel treuzelt (ongeveer 7 minuten)

Kort samengevat:

-warm water gedurende beperkte tijd, daarna lauw/koud
-water word ook geleidelijk aan kouder, niet ineens.
-als ik 5 minuten wacht, is er terug warm water.
-Terwijl het water koud is, geeft de atag thermostaat +— 70 a 75° aan.
-doet zich voor op alle tappunten uiteraard

Ik weet niet of dit zo hoort, maar de ketel moduleert terug vanaf dat het warm water ongeveer een 70° is, of dat geeft de thermostaat aan.

Iemand een idee? Ik woon in België en hier vind je absoluut niemand met verstand van een Atag. In een vorig topic van mij, was de circulatiepomp defect (bleef draaien) ... 3 atag dealers zijn hier geweest, Gaande van "de radiatoren zijn verstopt" tot "u heeft een nieuwe ketel nodig" tot "dat is normaal". Uitrindelijk zelf een nieuwe besturing voor de pomp geplaatst, dankzij dit forum..

Ik hoor het graag van jullie, alvast bedankt. Als er nog verdere info nodig is, ik hoor het graag!

mvg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Afhankelijk van het type Atag een defecte een stromingssensor of een koudwater thermostaat lijk mij een onderzoek waard.

Vr Gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb wel eens gehoord dat de driewegklep de boosdoener is.
 

Marcn88

  • #4
Driewegklep binnenwerk blijft waarschijnlijk haken, radiatoren ook warm als er ww getapt word. Boilersensor lijkt me niet erg waarschijnlijk aangezien er na een bepaalde tijd wel weer ww is, als de boilersensor defect zou zijn zou him de boiler helemaal niet meer opwarmen of continu verwarmen en dan zouden er cv klachten zijn
 

JdmhatchR

  • #5
De drieweg klep is het sowieso niet. Is een jaartje terug veranderd, en ook nu na gekeken. Gaat mooi terug in positie en de radiatoren worden niet warm bij het tappen van warm water. Verder geen problemen met de verwarming zelf. mvg
 

JdmhatchR

  • #6
Ik ben dit even uit het oog verloren, omdat het nog wel doenbaar was... Nu verkopen we ons huis, en wil ik het wel in orde maken..

Nu in de boiler, daar zit een sensor, is dit een temperatuursensor? Zou het kunnen dat deze verkalkt is en niet meer de juiste waardes doorgeeft? Vermits het water ook nooit ontzetten heet word (wat wel zou. moeten toch)? Als het water lauw is, geeft de atag thermostaat aan dat het tapwater 70 a 75° is....

mvg
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Die temperatuur is het cv water wat door de boiler gaat. misschien is je verwarmingsspiraal in de boiler verkalkt.
Even voelen aan het cv water wat de boiler in en uit gaat.
Is er weinig temperatuurverschil tussen de leidingen dan weinig afgifte, boiler verkalkt.
Is er veel temperatuurverschil dan is er een probleem met de doorstroming.

Heb je al eens gemeten hoeveel liters heet water je per minuut tapt, en vergeleken met hoeveel deze ketel kan leveren? Kan zijn dat de flow bijgesteld moet worden. Dit kan op de inlaatcombinatie.
 

JdmhatchR

  • #8
Wij hebben veel last van kalk, dus dat zou goed kunnen... Is er eventueel een product om de boiler te ontkalken moest het zijn?

Er is wel degelijk een groot verschil in die leidingen (in en uit) dus ja...

Ik heb niet exact gemeten hoeveel warm water ik op een minuut tap, maar het is op de eerste indruk evenveel als koud water. Ook is er geen merkbaar verschil met andere huizen (ik bedoel hiermee dat ik geen last heb van lage druk op de leidingen van koud of warm water)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
Begin eens te meten hoeveel liter warm water er per minuut uit komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu