Atag A244C alleen warm water activeren

Velth

  • #1
Beste klussers,

Momenteel zit ik in een (grote) verbouwing en heb ik beneden de radiatoren los gekoppeld. Want hier wil ik vloerverwarming gaan plaatsen. Boven komen nog wel radiatoren, maar deze worden vernieuwd nadat de muren zijn gestuct. Terwijl dit allemaal gaande is zou ik nog wel graag gebruik willen maken van warm water in de badkamer. Weet iemand of de Atag A244C dit kan? Momenteel geeft hij een error code Foutcode, omdat het CV circuit open ligt. Ik heb de "CV functie" al uitgeschakeld op de ketel, maar alsnog blijft hij dezelfde fout aangeven.

Wanneer de Atag combiketel dit niet kan, is er dan een andere manier om dit wel voor elkaar te krijgen? Op een andere vraag las ik iets over "aanvoer en retour koppelen"?

Graag hoor ik jullie meningen :) alvast bedankt!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Inderdaad, Aanvoer en retour aan elkaar koppelen, expantievat opnemen, vullen en douchen maar!
 

Velth

  • #3
Bedankt voor je reactie! Gelukkig dat het zo "simpel" is, dan kunnen we toch douchen tijdens de verbouwing ;-). Nog wel 1 vraag, wat bedoel je precies met "expantievat opnemen? Het aansluiten van het expantievat vermoed ik? Dit is al gedaan, want de CV was in gebruik tot voor kort.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het expansievat, en een vul/aftap mogelijkheid, heb je wel nodig en die mogen dus niet met de rest van de installatie afgekoppeld zijn.
Dus een pijp van de aanvoer naar de retour met aftakkingen naar
het expansievat
de vulkraan
de overstort, als die niet in de ketel zit
Dan kun je dit op druk zetten, in plaats van de hele CV installatie.
Het maakt voor de ketel niet uit dat er geen radiatoren zijn, als de ketel maar water op de juiste druk heeft en er doorstroming mogelijk is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu