Alarm installatie plaatsen

Joost.niederer

  • #1
Ik wil een alarm installatie plaatsen in mijn huis. Nu zijn er diverse soorten, b.v. draadloos of bedraad. Is daar een verschil in kwaliteit tussen? Draadloos lijkt me minder degelijk, maar dat is meer mijn gevoel.

En wat gebeurt er als er toch iemand inbreekt en die mept de hele installatie van de muur of haalt de batterijen uit de sensoren?

Wie heeft ervaring met doe het zelf alarminstallaties?
 

Fiesiekus

  • #2
Mijn voorkeur gaat uit naar een bedraad systeem. Zelf installeren is leuk en goed te doen. Zoek eens op dit forum op "alarminstallatie".

En dat afmeppen: al voor die tijd moet het alarm zijn afgegaan. Plaats de centrale bij voorkeur in een ruimte die kan worden afgesloten en met een cijfercode op de buitenzijde (huis of centrale-ruimte).

Maar ene Gerrit_B zal zo hier een uitgebreid verhaal neerzetten.....
 

Joost.niederer

  • #3
Ik zit te denken aan een centrale in de meterkast (op slot met sensor op de deur) en een bediening (daar waar je je code intoetst) gewoon in de hal.

Bedraad kan bij ons gedeeltelijk: voor 2 sensoren is in de bouw een loze leiding gelegd, maar voor b.v. een buitenlicht en sensoren op de ramen gaat dat bijna alleen draadloos.

Ik ben erg benieuwd naar de reactie van Gerrit_B.
 

Fiesiekus

  • #4
Draadloos buitenlicht lijkt me moeilijk. Voor de rest zal extra draad aangelegd moeten worden.

Kunt u iets meer uitleg over het huis geven?
 

Joost.niederer

  • #5
Er is een draadloos buitenlicht dat in de zon oplaadt en dan 25 dagen zonder licht werkzaam blijft, fabrikant ken ik even niet, maar het werd in onze dhz zaak verkocht!

Welke aanvullende info zou je over de woning willen weten? Het is een herenhuis met linker en rechter buren, 3 bouwlagen, nieuwbouw met politiekeurwerk veilig wonen.
 

Fiesiekus

  • #6
Waarom dan nog een alarminstallatie?
 

Ronald42

  • #7
Draadloos kan tegenwoordig prima ook een combinatie werkt nagenoeg feilloos. Over wat voor lijn wilt u gaan door melden Analoog, ISDN of VOIP? Mocht je wat merk specefiek gebonden info willen hebben stuur dan even een PM.
 

Joost.niederer

  • #8
Hoezo, is dat niet nodig bij een woning met politiekeurmerk??? Onze stad is nogal inbraakgevoelig......
 

Fiesiekus

  • #9
De kans op inbraak bij een woning met het PKM-"veilig wonen" is al met 95% gereduceerd.
 

Joost.niederer

  • #10
Ik las het op hun internetsite... misschien is het meer het idee... en voor de kosten hoef je het niet per se te laten. Nu wil het feit dat wij heel erg vaak niet thuis zijn, of ik ben alleen thuis. Vandaar de wens voor extra veiligheid.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #11

Ocmer

  • #12
Joost.niederer

de meterkast op slot doen is niet echt handig en veilig!!
stel er breekt brand uit in je woning. dan is het zaak om eerst de gaskraan dicht te draaien en de electrisiteit uit te schakelen. als jij dan nog eerst de sleutel moet zoeken om de deur los te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu