Agpo Econpact 27C storing code A 01

Sonnic

  • #1
H,

Heb sinds 2 dagen last van storing code A 01.
Na het resetten van het systeem hoor je relais klikken, via kijkgaatje zie ik vlam aan gaan, maar dan begint het te " brullen "het systeem begint te rammelen alsof het gaat ontploffen.
Wat kan er aan de hand zijn?

groet....
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Syphon reinigen. Dan doorsteken met een stuk koperdraad.
Let op kan veel water uit komen
 

Sonnic

  • #3
Hi Obelix2,

Ik heb de sifon met een soort breinaald doorheen geprikt. Er kwam wel rotzooi uit (niet echt veel), geen water.
(82. Ionisatie-elektrode) en de (188. Gloei-ontsteker (NORTON) volgens mij eruit gedraaid. tijdens opschuren van de pin en volgens mij de gloei-onsteker (vierkant) vooraan afgebroken. Nu dus via het kijkgaatje geen vlam meer. Kan nu probleem niet achterhalen.
Eerst maar eens de de "vierkante " (188. Gloei-ontsteker (NORTON)bestellen.
Waar kan het beste de onderdelen bestellen voor de Agpo?
 

Sonnic

  • #4
Even een Update.
Heb een Gloei-ontsteker gekocht.
Hij start nu wel weer op maar hoor nog steeds dat hevige gebrul en flink water doorstromen. Als ik het warme kraan open draai komt er wel warm water, maar niet echt heet (tap water stijgt van 32 en blijft hangen bij 40gr, dan blijft het toestel soms wel in bedrijf. Zodra ik het warme kraam dicht draai valt het systeeem weer in A01 storing.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Het lijkt erop dat de wisselaar verstopt zit. Hier volgt een stukje dat ik van KetelChristje heb geleend:
De ventilator electrisch loskoppelen, de gasleiding bovenop de ventilator losdraaien, dan de beide vleugelmoeren links en rechts van de wisselaar losdraaien, en let op dat je de opsluitplaatjes en veertjes niet verliest.

dan de bovenkap losnemen, de brander eruit nemen.

de wisselaar met een zaagblaatje oid goed schoonborstelen, wij hebben er speciale messen voor maar die zijn in de dhz handel niet te verkrijgen.
evt even naspoelen met een flinke straal water,, een paar minuten om alle verstoppingen te verwijderen, maar maak niet de isolatie aan de zijkanten nat dit geeft je weer een a01 Wink

dan alle beschadigde pakkingen vervangen en evt ook de branderstenen [dit gaat bij mij standaard elke 2 jaar eruit,, je leert de krengen kennen].
Hoe oud is de ketel? Kijk uit dat je niet investeert in een zinkend schip.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Haal wel eerst VOORZICHTIG je gloei ontsteker er uit!!!
 

Sonnic

  • #7
Ketel is in tijdens de nieuwbouw in 2000 ingezet, maar is ondertussen verschillende ondelen vervangen. 2x printplaat vervangen. branderautomaat 4x vervangen, Expansievat,Ionisatie-pen, gasblok en nog een aantal dingen.....opgenoemde dingen zijn voor 2009 vervangen.
De stekker-aansluiting op het Branderautomaat printplaat was enkele connectoren geoxideerd en heb de connectoren uit de stekker gehaald om ze op te schuren. misschien slecht contact dus heb ik de connectoren (de bruine en de roze ernaast pin 11 en 12)eruit gehaald opgeschuurd,alleen nu met mijn stomme kop,niet genoteerd normaal doe ik dat wel, weet ik niet meer waar de roze en de bruine draden in de stekker gestoken moeten worden.
Ik dacht de roze op pin 12, maar weet het niet zeker.
 

Sonnic

  • #9
Hi Hessie,

Bedank voor je info, was zeer nuttig.
eerst een foto gemaakt met kleurcode volgorde. Alle connectoren (branderautomaat...geen zwart/rode, maar alleen zwart kastje.
Agpo bleef maar flink brullen en je hoort hevige water doorstroming.
-------------------------------------------------------
Hi Obelix2,
Heb voor onderdelen op " Marktp....s " een gebruikte Agpo Econpact 27C voor héél weinig gekocht voor gebruik eventuele onderdelen (deze is wel met een rood/zwarte branderkastje). Het viel mij op dat bij de mijne een ander sifon pijpje eraan vast zat. De gekochte een smalle flexibel slang )lijkt op een tuinslang)De mijn heeft een ovale pijp aan de bovenzijde en rond aan de onderkant waar je kan afdoppen (afdraaibaar).De helft van de ovale pijp aan de bovenkant is wel rond en is aangesloten aan de ketel, de andere helftis loss zal ik maar zeggen....dus ik was met doorprik daardje toevallig aan de verkeerde zijde aan het prikken. Nu aan de juiste helft geprikt en zoals je zei kwam vuil en water mee. Ik weet niet of uitleg van ovale pijpleiding duidelijk is overkomen. In ieder geval werkt het weer!

Bedankt voor al jullie nuttige reactie's!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Op dat rood zwarte brander kastje zoals jij het noemt staat een tekening, op die van jou ook.
kijk even of ze identiek zijn voordat je ze uitwisselt.
op het kastje staan nummers benoemd met hun aansluitingen.
er zijn namelijk verschillende soorten brander automaten in omloop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu