Afvoer niet verstopt - water blijft staan

Kairui

  • #1
Goedenavond,

Nadat de voorbije weken het water in de gootsteen heel traag wegliep, heb ik mijn buizen op alle manieren gereinigd (ontstoppingsproduct, ontstoppingsveer, ontstopper met rubberen nap). Nu ben ik heel zeker dat de buizen niet verstopt zijn.

Maar het probleem is nu echter nog veel erger. Het water blijft dus gewoon staan, niet zo lang nadat ik mijn kraan laat lopen of het water laat wegstromen.

Het water lijkt gewoon niet verder te geraken tot verder dan de laatste buiging van de sifon (waar het rode pijl staat). Als ik de buizen daar losdraai komt het water eruit stromen.


In het laatste deel van de buis die in de muur verdwijnt, staat geen water en loopt het water zoals normaal weg.

Ik heb dit forum en ander websites afgeschuimd, en al veel gelezen over ontluchtings- en beluchtingsproblemen. Daar heb ik ook zaken van geprobeerd, maar niks lukt.

Heeft iemand een gouden tip? Want ik ben ten einde raad... Ik begrijp echt niet waarom het water daar blijft vast zitten, maar ik ben ook een groentje in het klussen.

Misschien heb ik gewoon een domme fout gemaakt bij het terug in elkaar steken van de buizen nadat ik de eerste keren heb trachten te ontstoppen?

Dit is mijn laatste hoop voor ik de loodgieter inroep. Alvast bedankt! :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk toch een (gedeeltelijke) verstopping, die kan verderop liggen, een ontstoppingsbedrijf kan een camera-inspectie uitvoeren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Sifon moet hoger op nu blijft er een lucht bel hangen

 

Kairui

  • #4
Bedankt voor de suggesties.

Ik heb inderdaad al gedacht dat de sifon te laag zit tegenover de buis die de muur ingaat. Maar volgens mij was dit ook zo voor de verstopping kwam, dus vreemd dat dit nu pas problemen geeft.

Het zal sowieso voor een professional zijn dan, want iets verderop in de afvoer ontstoppen of zelf nieuwe buizen steken, is niks voor mij. Al probeer ik met de moed der wanhoop nóg eens zelf dit weekend ;)
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De horizontale leiding ligt nu op afschot richting de sifon. de verkeerde kant op.

Als je de knelkoppelingen van de sifon los draait, kun de sifon wellicht wat omhoog duwen. met een beetje geluk komt het afschot dan wel de goede kant op te liggen en werkt het weer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu