Afvoer houtkachel

Marsoppeneer

  • #1
Wij zitten met het volgende , we hebben een huis gekocht met een allesbrander erin met afvoer naar achter door een enkel steens muur en daar gaat dmv een t stuk de schoorsteen in naar buiten.

het volgende doet zich voor is dat de afvoer heel warm word , de wand achter de kachel hebben de vorige bewoners dicht gemaakt met een voorzet wandje van gewone gipsplaat , deze begin helemaal rond om de afvoer af te brokkelen , we hebben deze vervangen door brandwerend gipsvezelplaat maar zoals je op de foto kan zien is deze ook al zwart uit geslagen door de hitte.


extra info het gat rondom de afvoer door de muur hebben ze gedicht met isolatie wol.

10 december komt de schoorsteenveger.

Heb zelf het idee dat er heel veel warmte wordt opgebouwd tussen het voorzet wandje en de stenen muur en hebben nu toch wel beetje de angst om de houtkachel weer te gebruiken .

wat moet ik doen ?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Zit er achter de wand ook nog iets van HOUTEN regelwerk? want je moet ook rekening houden met calamitieten?ook het type kachel heeft invloed, bij sommige kachels kan de temperatuur van de afvoergassen wel oplopen tot 600 graden. dan kan iets spontaan ontbranden als het maar lang droog genoeg is
Het mooiste is dubbelwandig door de muur en de wand heen.of meer ruimte om de buis heen[20+cm]. maar je mag een kachelpijp niet gebruiken als schoorsteen pijp [alles wat wordt weggewerkt moet in pricipe dubbelwandig[enkele uizonderingen daar gelaten.
 

Marsoppeneer

  • #3
De doorvoer gaat door een enkelsteens muur vanuit de woonkem de garage in , hoe of met wat krijg ik dat gat rondom de afvoer goed en Veilig dicht ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu