Afvoer gashaard in bestaande schoorsteen

Spirelli

  • #1
Hallo allemaal,

In onze woning zit een bestaand gemetseld schoorsteen kanaal. Toen we de woning kochten zat er een open haard op aangesloten. Deze is na de verbouwing verdwenen. De schoorsteen hebben we intact gelaten. Nu overwegen we om een vrijstaande gaskachel aan te schaffen. Het schoorsteen kanaal vertrouw ik niet helemaal dus hier wil ik iets aan laten doen. Het schoorsteen kanaal loopt niet helemaal verticaal maar heeft wat vlakke bochten. Ik weet dat er 2 soorten gaskachels zijn: gesloten of open verbranding. Bij een open verbranding kan ik een flexibele rvs pijp door de bestaande schoorsteen laten trekken. Echter hebben we liever een gashaard met gesloten verbranding. Ik heb dus een concentrische af/aanvoerpijp nodig. Maar zijn deze ook te krijgen in flexibel rvs? Of kun je eerst een flexibele rvs pijp (150mm) door de schoorsteen trekken en vervolgens in deze pijp een rvs pijp van 100mm trekken. Ik kan er tot nu toe niks over vinden.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Je kan inderdaad dan en 100 en 150 flex trekken,maar wat ook een hoop gedaan wordt is een schoorsteenaansluitsuk plaatsen
met daaraan vast 100 flex een dan boven een topsectie gebruiken.dan gebruik je dus de ruimte om het flex 100 heen als beluchting.
 

Spirelli

  • #3
Hallo, dank je wel voor je reactie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu