Afkitten sanitair

Joggum

  • #1
Het sanitair in mijn woning is na installatie nooit afgekit. Dat wil zeggen: er zit nog een kier tussen bijvoorbeeld de wastafel en de muur en het fonteintje en de muur. Tussen de hangende toiletpot en de muur zit alleen zo'n isolatiemat. Het is allemaal al wel een lange tijd in gebruik.







Water wat in de kieren is gelopen is dus ook al die tijd op de ophangbeugels terechtgekomen. Die beugeltjes zitten ook niet helemaal strak tegen de muur waardoor het vocht daarachter ook weer kan zijn gaan ophopen, zodat het metaal steeds lange tijd nat bleef.

Mijn vraag: ik wil nu alles zo snel mogelijk gaan afkitten, maar is het nog verstandig om daarvoor nog even de ophangbeugels te vervangen omdat die inmiddels kunnen zijn gaan roesten? Of kan dat wel tegen vocht en zal dat wel meevallen? Ik kan het zo niet goed zien helaas.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De ophangbeugels zullen niet zo maar door roesten hoor.
Dus vervangen lijkt mij overbodig.

Voordat je gaat kitten, wel eerst even de naden goed ontvetten, en weer laten drogen.
 

Fiesiekus

  • #3
Het fraaist wordt de kitvulling als je over de tegels een tape plakt . Daarlangs kitten, afstrijken en tape wegtrekken. Dan niet meer met je soepstengels aanzitten.
 

Ralph

  • #4
Das voor super amateurs Fiesiekus dat afplakken. Daarnaast geeft dat vaak ook weer een randje wat ook niet mooi is.
Ik kit altijd met een goed draaibaar pistool en het belangrijkste......de tuit op de goede maat en schuinte afsnijden. Kit zo egaal mogelijk, dan leeg flesje van bijv. glassex spray met water vullen en een paar drupjes afwas middel er in en ff de net gekitte buurt insprayen.
Meestal doe ik het met een 12mm voegspijker maar ook wel eens met een theelepel afmessen en trek met de in zeepsop gedompelde vinger er 1x overheen en klaar ben je.
 

Fiesiekus

  • #5
Ralph schreef:
Das voor super amateurs Fiesiekus dat afplakken.
Ik sprak ook eigen afplak-ervaring.
 

Ruud s

  • #6
Zelf mes ik af met duimnagel (even oefenen) daarna met ingesopte vingertop
 

Black Knight

  • #7
Bij mij is het ook een combinatie van een goed kitpistool (draaibaar en in knijpsnelheid verstelbaar) en "natte vingerwerk" met wat zeepsop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
10
3
4
1
10
1
6
4
11
5
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu