Advies vloer op hoofdvloerverwarming

Timvandervoord

  • #1
Hallo,

Binnenkort wordt mijn nieuwbouw huis opgeleverd, in dit huis ligt zowel boven als beneden vloerverwarming als hoofdverwarming. Er zijn dus geheel geen radiatoren in het huis.

Nu zit ik even met wat voor vloer te leggen hierop. Het moet een relatief goedkope vloer zijn, ik heb geen duizenden euro's om de vloer te leggen. Wie heeft er een soortgelijk systeem en daar een relatief goedkope vloer op, eventueel ervaringen? Advies van iedereen die hier verstand van heeft is natuurlijk ook welkom!

Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets over kunnen zeggen...

Alvast bedankt!

Groeten,

Tim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een goedkope vloer is laminaat maar dat is weer niet al te geweldig voor vloerverwarming, het laminaat zelf valt nog wel me maar de ondervloer houdt de warmte tegen, het kan overigens wel door de verwarming b.v. niet te laag te zetten en deze dag en nacht op dezelfde temperatuur te laten staan, de tijd die nodig is om de vloer opnieuw op te warmen vervalt en de temperatuur blijft stabieler.
Hetzelfde verhaal geldt ook voor parket, zowel laminaat als parket moeten geschikt zijn voor gebruik van vloerverwarming.

Een andere mogelijkheid is tegels, als u die zelf kunt leggen is het niet veel duurder dan zelf leggen van laminaat, afhankelijk van de keuze die u maakt qua prijs.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Er is zelfs vloerbedekking voor vloerverwarming.
rene
 

wverschoor

  • #4
Het goedkoopste is een vinylvloer(novilon)en is nog gratis gelegd ook moet alleen een hele strakke ondervloer hebben laminaat en hout zou ik niet doen als je niet veel geld hebt moet speciale ondervloer onder en je watertemperstuur mag niet hogen staan dan 35 graden de meeste nieuwe huizen hebben nu ook vloerkoeling dan heb je met condens te maken en is met goedkoop laminaat of hout niet aan te raden je heb echt heel veel vinyl wat net echt hout is

gr walter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu