Advies: Thermostaat of thermostaatkranen (stadsverwarming)

EdwinKim

  • #1
Hallo,

Wij hebben hier in Almere stadsverwarming. Aangezien wij veel stookkosten hebben, willen wij wat controle gaan houden op ons gebruik/verbuik.
Zo willen wij de verwarming gaan regelen middels een klokthermostaat... althans, iets dat we dan op vaste tijden de verwarming aangaat.

Nu hebben wij geinformeerd en kan er een klep tussen de aanvoer gezet worden en dan geregeld worden met een klokthermostaat in de woonkamer. (In de woonkamer hebben wij een normale radiator en een convectorput).
Nadeel hiervan is dat dan, volgens mij, meteen het hele huis niet meer van verwarming voorzien wordt als de klep dicht is. (en wij willen op de babykamer 's nachts nog wel eens de verwarming laag aan hebben staan!).

Een andere optie is een digitale draadloze thermostaat.

Heeft iemand ervaring met dit systeem? het voordeel is volgens mij dat je alleen de woonkamer dan regelt. Maar regelt dit systeem bijv. ook beide radiatoren tegelijk????? En ... kan dit systeem ook op een convectorput?????

Ik hoor graag jullie advies!

Vrgr en alvast bedankt
Edwin!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
U zet de thermostaat op een temperatuur, zeg 20 graden.

Als u de thermostaat in de woonkamer zet wordt het in de woonkamer 20 graden, neemt u de thermostaat vervolgens mee naar de baby kamer, dan wordt het Daar 20 graden.

zolang de "klep"open staat zal de rest van het huis mee verwamd worden (afhankelijk van de instelling van de thermostaat kranen).

zodra de draadloze thermostaat dus zegt"ik ga lekker uit" dan zal de rest van het huis ook uit gaan.

groet
 

EdwinKim

  • #3
Alleen bij de thermostaat van Conrad (van die foto) is er geen klep die aan en uit gaat. Maar er wordt op elke radiator en convectorput een regelbare thermostaatkraan geplaats die dus aangestuurd wordt door de draadloze thermostaat.
 

Wim Lenderink

  • #4
Ik weet niet of deze thermostaatknopregelaar meerdere groepen kan sturen. Als deze twee groepen kan sturen kun je ene voor de woonkamer (en keuken) instellen en de andere voor de kinderkamer met twee verschillende temperaturen. De afstandsbediening regelt de thermostaatknoppen en de ruimtevoeler van de bediening kan uitgeschakeld worden.
Als deze zo werkt is het perfect.
Kijk ook eens bij Honeywell deze heeft een systeem zoals boven beschreven.

Succes ,
Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu