Advies over vloerverwarming

Rci500

  • #1
Goedenavond iedereen!

Wij gaan binnenkort verhuizen naar een woning uit 1980 en moeten (irritant) veel keuzes maken.
Een daarvan is of we voor vloerverwarming willen gaan of niet.

De situatie is als volgt:

Er ligt een grindvloer op de gehele begane grond (ik denk ongeveer 100 m2). Wij gaan daar voor het grootste gedeelte parket overheen leggen. Op een kleiner gedeelte zullen tegels komen. Als we vloerverwarming nemen, zal het om hoofdverwarming gaan. Voor zover ik weet is de kruipruimte niet geïsoleerd.

Heeft vloerverwarming een meerwaarde, in deze situatie (gedeeltelijk hoge plafonds trouwens), tov radiatoren?
En wat is de meest logische manier van plaatsing?
Infrezen? (wat zou er dan nog geïsoleerd moeten worden?) Krimpmatten? Wat moet er verder nog gebeuren om vervolgens de parket en tegelvloer te leggen, mochten we voor vloerverwarming gaan?

Zoals jullie zien, een hoop vragen. Ik ben iemand die vrij veel onderzoek doet, maar met alle keuzes die we over de hele verbouwing maken, ben ik door de bomen het bos een beetje uit het oog verloren. Ik hoop dat jullie wat kunnen helpen!
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
De vloer moet geïsoleerd worden van onderen, in de kruipruimte dus. Of je moet op de vloer isolatie leggen en daarop een nieuwe vloer. Zo'n systeem zorgt wel voor een verhoging van je bestaande vloer met minimaal ca 4 cm.

Een echte houten vloer isoleert nogal. Als de woning matig geïsoleerd is, wordt het nooit hoofdverwarming, zeker omdat je het hebt over hoge plafonds.
Een op hout lijkende vloer van bijvoorbeeld pvc of keramiek kan veel meer warmte afgeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu