Acclimatiseren van underlayment platen.

Jakub Cech

  • #1
Ik heb het dak van onze garage geïsoleerd en nu wil ik het dicht maken. Uiteraard heb ik het plafond eerst waterpas gemaakt met kopplanken en rachel werk. Nu wil ik daar underlayment platen tegen aan schroeven met rondom mes+groef.

Ik had gedacht om 5mm vanuit de muurkant te blijven ivm met werken van het hout, ik kan hier later natuurlijk een plafond plint tegen aan schroeven. De platen heb ik gekocht bij een bedrijf die dat droog hebt opgeslagen. Is het dan nog raadzaam om de platen te laten staan in de garage om te acclimatiseren? En zo ja, hoe lang moet ik ze dan laten staan?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Is het een plat dak?
 

Jakub Cech

  • #3
Het is inderdaad een plat dak. Zit daar dan een groot verschil in?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Niet speciefiek voor de platen. Hoe heb je de isolatie opgebouwd? Welke folies en waar zijn die toegepast?

Zou zonde zijn als je het nu dicht zet terwijl er fouten zijn gemaakt, dan kun je met een jaar of 4 het hele dak gaan vernieuwen.
 

Jakub Cech

  • #5
Op het dak liggen stenen met daaronder dakleer en houtenplaten. Dit alles ligt op houtenbalken, daar tussen heb ik de isolatieplaten geklemd strak tegen de onderkant van de houtenplaten en nog rondom vast gezet met houtenlatten. De isolatie platen zijn PIR platen met twee zijden voorzien van aluminium dampwerende folie. De naden zijn allemaal afgeplakt met 10cm breed zilveren tape, niet dat gewone aluminium tape, dit is met draad versterkt en hier speciaal voor bedoeld. Deze blijft altijd op zijn plek zitten is mijn verteld.

Het dak loopt schuin af voor het water natuurlijk, en tegen de balken heb ik stroken underlayment platen geschroefd om het eerst waterpas te maken. Uiteraard heb ik dit eerst uitgemeten met een laser en een lijn rondom op de muur uitgezet. Ik ben nu de electra in het plafond aan het aanleggen en vervolgens wil ik de vakken tussen de balken rondom kitten zodat dit ook goed is afgesloten, dat is het eigenlijk al aangezien de PIR platen strak er tussen zitten, maar voor de zekerheid.

Op internet had ik gezien dat mensen voor het rachel werk dampwerende folie vast nieten. Maar op de foto's/filmpjes zie je dan dat ze glaswol of iets dergelijks gebruiken. Aangezien de PIR platen deze folie aan 2 zijden heeft en wordt afgetapt dacht ik dat dit hierbij niet nodig was. Misschien heb ik dat mis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu