Gasbetonblokken wand halveren

Theo024

  • #1
Dag allemaal,

Sinds kort hebben wij een huis gekocht en aankomende week krijgen wij de sleutel.

Op dit moment staat er een want tussen de keuken de woonkamer. Deze wand loopt niet van muur tot muur maar over ongeveer 3/4 van de breedte. Aan de keukenkant staat hier de korte zeiden van de L met keukenkastjes tegengaan.

Deze muur wil ik graag halveren zodat er meer licht doorschijnt en we hier een soort bar van kunnen maken.

Maar hoe halveer ik deze muur? Ik heb al veel gelezen en het lijkt dat ik dit zou kunnen doen met een grove handzaag. Ik ben van plan eerst een lat op de muur te boren zodat ik met mijn zaag een rechte lijn volg. Wat is jullie advies hierin?

Zullen er zich nog stalen verankeringen bevinden in deze wand? En hoe zorg ik ervoor dat ik niet de hele muur om laat vallen? Is het dan slim om eerst bovenaan te beginnen zodat deze niet maar aan het plafond bevestigd is? Daarnaast hoop ik dat dit gasbeton is.

Ik hoop op jullie advies.

Alvast bedankt.

Gr Theo
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Op de kopse kant zit een houten lat? Tik die er eens af, dan zie je wat voor materiaal het is.

Prik aan de bovenkant eens in de wand. Mogelijk zit daar een laagje PUR. Aan de onderkant zou een U-profiel kunnen zitten.

Bij halveren is de elektra nog wel een aandachtspunt.
 

Theo024

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Ik zal de houten lat eerst verwijderen. Ik denk dat deze ook mede voor de stevigheid zorgt?

De Electra is inderdaad een aandachts punt. Ik ga eerst kijken of deze via de bovenkant komt of via de onderkant. Ik hoop dat hij vanuit onder komt zodat ik deze kan laten zitten.

Klopt het dat het goed nieuws zou zijn als er Pur boven zit? Dat zou denk ik betekenen dat de wand niet klemt tussen plafond en vloer?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Pak een gewone spijker, als je deze er zo in kan slaan is het gasbeton oid. Dat kan je gewoon verticaal doorzagen met een oude hardpoint zaag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu