Dubbele buitenschakelaar

Wol2

  • #1
Ik had een enkele buitenschakelaar naar een lamp lopen. Nu wil ik deze vervangen met een dubbele schakelaar, omdat ik hierop ook de mechanische ventilatie in mijn kelder op wil aansluiten.

De enkele schakelaar was makkelijk. Er loopt een buitenkabel in met blauw en bruin, en na de schakelaar komt er een buitenkabel uit ook met blauw en bruin die is aangesloten op de lamp.

Ik wil dit vervangen met een dubbele schakelaar, precies hetzelfde alleen nu dus met een 2e knop waar ik ook weer een blauw en bruine kabel uit wil laten komen die naar de ventilatie gaat.

Dus ik denk, ik koop dezelfde knop alleen met dubbele schakelaar. Let wel ik heb weinig verstand van elektra, dus ik koop een serieschakelaar.

Ik schroef het ding open en ik zie maar 1 aansluiting voor de voeding, en 1 aansluiting per knop... Nu zie ik het schema en hierop wordt verwacht dat je die blauwe kabel apart erom legt...

Zijn er ook dubbele schakelaars die gewoon met beide kabels werken hoe mijn situatie is? Ik snap er niet veel meer van.

Dank!
 

CV__

  • #2
Bestaat naar mijn weten niet. Dan zou je trouwens ook zes draden op die module krijgen. Dus gewoon het hele doosje vervangen en dan twee schakelaars als je dubbelpolig wilt schakelen. Het is opbouw materiaal?

Je hebt hoop ik wel groengeel/aardlitze van je tuinlamp?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu