Buitendeur verwijderen en muurdicht metselen

Doetzijnbest

  • #1
Goede dag allemaal,

Ik ben van plan om 1 buitendeur (dit huis heeft er 4) te verwijderen en dan het ontstane gat op te vullen met gasbetonblokken.

In principe worden het dan 2 muurtjes met isolatie er tussen, het is namelijk een oud huis met erg dikke muren.

Kan ik dit zomaar doen (vergunning wordt aangevraagd) omdat het een buitenmuur is. Als het goed is dan is die deur pas later aangebracht en zat er oorspronkelijk geen gat in de buitenmuur.

Ik wil zo ongeveer aan de slag gaan -> gipsblokken-muur-plaatsen

Kan dit voor een buitenmuur? En is het mogelijk om dit een paar maanden zo te laten? De buitenkant van het huis wordt namelijk in het voorjaar opnieuw gestuukt.

Zo ziet het eruit:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou het buitenspouwblad niet van gasbeton willen maken, maar van dezelfde steen als de huidige muur. En zorg voor verankering en/of vertanding met de bestaande muren, daarmee beperk je scheurvorming nog meer.
 

Doetzijnbest

  • #3
Bedankt voor de tip en verankering komt er zeker. Waarom geen gasbeton voor de buiten wand? Er komt toch een stuclaag overheen, dus het verschil zal je niet zien.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Door dezelfde steensoort te gebruiken, voorkom je dat er scheuren in het stucwerk ontstaan als gevolg van verschillen in werking tussen de verschillende steensoorten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je kan de invulling een paar cm laten terugliggen. Dat ziet er vaak netter uit dan gelijk met de gevel.

Dan is gasbeton goed te gebruiken. Een paar maanden wachten met stucen is op zich geen probleem.

Als het naadloos moet worden ben ik het met de andere beantwoorders eens dat het beste hetzelfde materiaal gebruikt wordt en vertanden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu