Behang vervangen voor muurverf

Nym

  • #1
Hey, ik heb een vraag.
Een aantal maanden geleden heb ik een kamer behangen op een nieuw gestuukte muur alleen ben ik er niet helemaal tevreden over.
Ik wil nu graag het behang daarvan af halen en het ipv daarvan schilderen.

Graag wil ik weten of dit mogelijk is zonder het weer opnieuw te stucen, zou de bovenste laag van het stucwerk schuren ook voldoende kunnen zijn?

Graag jullie mening! :)
 

Inhico

  • #2
Hallo, ik ben geen expert, maar zo heb ik het bij mij thuis gedaan:

eerst behang afstomen, daarna nog een keer de muren stomen en met een plamuurmes lijm en papierresten wegvegen. Daarna de grootste oneffenheden wegplamuren. Ik heb de muren vervolgens behandeld met diepgrond. Dat is volgens mij niet altijd nodig, maar het kan ook geen kwaad en zorgt voor een gelijkmatige hechting. Vervolgens de muurverf in twee lagen.

Opnieuw stuccen voor het verven is alleen nodig als de ondergrond naar jouw smaak niet glad genoeg is. Bij behangen is voor een glad resultaat minder strak stucwerk nodig dan bij schilderen. Dus het kan zijn dat er onder het behang een muur zit die naar jouw smaak wat te ruw is (hetgeen je overigens vooral ziet bij "strijklicht").
Dan is de vraag of je opnieuw moet stuccen, danwel wat oneffenheden dichtsmeren (en vervolgens schuren). In dat geval is gronderen wel aan te bevelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu