Behangen in een poort

Jelz

  • #1
Hallo,

ik weet niet goed hoe dit aan te pakken... behangen in een poort met een boog eromheen (dus niet behangen naast/boven de boog). Hierbij een bewerkte foto van hoe het eindresultaat zou moeten zijn:

Heeft iemand misschien handige tips voor me?

De situatie:
Een muur tussen twee kamers was open gemaakt en het gat was een poort; met een boog. De zijkant van de poort gaat tot ongeveer 1,70m recht omhoog en begint dan aan de boog. De max breedte is 1,20m en is 2,18m hoog in het midden.
Deze poort is nu dicht gemaakt om de kamers weer op te splitsen. Dit is niet permanent (voor 15 jaar misschien) en ik heb gekozen voor een houten frame met gipsplaten. Het geheel valt een beetje in de poort en daar wil ik een fotobehang in plaatsen. Het effect zou moeten zijn alsof je door een raam naar de natuur kijkt.
Het fotobehang heb ik inmiddels. Het is vliesbehang die bestaat uit 3 stroken van 2,20 hoog. Ze zijn 47cm breed en de 3e strook heeft aan de zijkant veel wit. Ik heb 1,5cm speelruimte aan de zijkant ("teveel foto" dus).

Ik heb kieren en gaten in de gipsplaten gevuld en ik zal deze voorbehandelen. Ik zal speciale lijm kopen voor vliesbehang.
Maar hoe breng ik de stroken nou aan?
Als ik aan de linkerkant boven begin, begin ik eigenlijk boven de boog, misschien kom ik niet goed uit met de lengte beneden en moet ik het geheel opschuiven, maar kan dat nog als ik de strook helemaal afgerold heb? Is de lijm dan nog nat genoeg? Of is het handig om eerst de stroken te tekenen en dan met de middelste te beginnen? Of is het in dit geval misschien beter om beneden te beginnen?

En omdat de muur in de poort valt, hoop ik dat ik niet te ver in de foto snij bij de boog. Die ronding lijkt me erg lastig. Heeft iemand hier misschien ook een tip voor?

Alvast bedankt.
Jelmar
 

Jelz

  • #2
Als iemand hier ook een keer tegenaan loopt;
Het is gelukt. Ik heb eerst een restant stukje vliespapier gepakt en daarop het indrukken in de poort en het snijden even geoefend.
Na even droog oefenen met het plaatsen van een strook, waarbij ik aangetekend had waar ik bovenaan moest beginnen, kwam ik precies goed uit beneden nadat ik de lijm had gesmeerd (en had anders tijd genoeg met de lijm om dit te corrigeren.
Het indrukken tegen de rand en vooral ook in de bocht ging prima. Het vliespapier laat zich goed in de ronding drukken zonder dat het gaat kreuken. Het snijden ging ook wel prima. Het eindresultaat is erg mooi geworden!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Mooi dat het gelukt is! Leuk behang ook op die gemonteerde foto. Levert voor anderen misschien ook weer inspiratie op :prima:
 

BlubbeR

  • #4
We wachten geduldig op de foto van het eindresultaat :roll:
 

Jelz

  • #5
Oooooookay, dit is het resultaat:




De lijnen tussen de banen zijn op de laatste foto duidelijk te zien, maar dat komt vooral door de flits :-|
 

BlubbeR

  • #6
Zolang er maar geen water tussendoor loopt :lol:
Ziet er goed uit :prima:
 

Jelz

  • #7
Dank je! :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu