Aansluiting nieuw inductiefornuis

Svdsteen

  • #1
Ik heb onlangs een nieuw inductiefornuis gekocht ter vervanging van mijn elektrische fornuis. Nu heb ik deze net aangesloten en wil ik nog even een laatste check of alles goed zit. Het vorige fornuis is destijds door een elektriciën aangesloten, alles werkte naar behoren, hierom denk ik dat elk draadje nu op de juiste plek met juiste tag hangt (zie foto 2). Het nieuwe fornuis is eigenlijk bedoeld voor 3 fases, ik sluit hem hier aan op 2 (dubbele 230V groep, 2x fase, 2x neutraal en aarde, ik ken de beperking dat er dan niet met vol vermogen gekookt kan worden). De leverancier van het fornuis had een schema meegegeven hoe het geheel aan te sluiten op 2 fases, welke ik naar mijn idee goed heb gevolgd, hier wil ik graag even bevestiging van hebben.

Zie foto's voor de aansluiting.

Alvast bedankt voor het meedenken! :)

Aansluitschema oud fornuis:


Aansluiting van oud fornuis:


Aansluitschema nieuw fornuis:


Foto 1 aansluiting nieuw fornuis:


Foto 2 aansluiting nieuw fornuis:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Brug tussen 4 en 5 mag daar niet.
 

Svdsteen

  • #3
Dus zoals aangesloten zonder de brug tussen 4 en 5 is correct? En was dat dan ook verkeerd aangesloten bij het oude fornuis?
 

DSR9500

  • #4
Ja, was niet netjes :wink:

zijn bijbehorende groepen in de meterkast los of toch gekoppeld?
 

Svdsteen

  • #5
Volgens mij gekoppeld, foto van de meterkast:


Had nog een klein paniekmoment, stekker in het contact gedaan, deed alles het behalve de oven. Bleek dat je eerst de klok moest instellen voordat de oven het pas deed, blij dat ik even de handleiding heb geraadpleegd haha.

Wat was trouwens het ergste wat er had kunnen gebeuren met de brug er nog wel tussen? Vind het wel een nare gedachte dat een vakman zoiets dan kennelijk verkeerd aansluit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Als in het traject op 1 van die draden de weerstand te hoog word moet de stroom van beide groepen door 1 draad en die raakt dan overbelast.

zonder brug valt een deel van de kookplaat uit waardoor er geen gevaar is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu