Aansluiting cv ketel - plan haalbaar?

Fleurink

  • #1
Beste forumleden,

Wij hebben onze cv ketel verplaatst en zijn nu voornemens om deze aan te sluiten op de gasmeter met een nieuwe gasleiding.

Na wat onderzoek is het plan om de ketel aan te sluiten met een flexibele meerlagen gasleiding in mantelbuis onder de vloer door. Dit is het plan:



Onze overwegingen hierbij zijn:
- de cv ketel is de enige gasverbruiker in het huis
- de CV ketel is een Remeha Avanta 28c (CW4) met een vermogen van 31KW
- het gasdruk verlies met deze aansluitingen zou neer komen op ongeveer 1.3 mbar (berekend met deze handige tool: https://kennisbank.isso.nl/docs/tool/rekentool/drukverlies/softwaretool-drukverlies)- het streven was om maximaal 1mbar aan drukverlies te krijgen, maar de CV ketel is de enige gasverbruiker en heeft een minimale gaswerkdruk van 20mbar
- de flexibele gasleiding (26x3) wordt aangesloten met persfittingen en met een (gehuurde) handperstang geperst
- de flexibele gasleiding komt grotendeels onder de vloer te liggen: erboven komt op termijn een droogbouw vloerverwarming.
- aanleggen en installeren doen we bij voorkeur zelf maar we laten de installatie wel keuren door een erkende installateur voordat we de boel opstarten / aanzetten

Is dit wat jullie betreft een haalbaar plan of zie ik iets belangrijks over het hoofd? Hebben jullie nog tips / aanvullingen?

Alvast veel dank voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu