Aansluiten Aan/Uit thermostaat INTERGAS hr compact

Henk12

  • #1
Ik heb een intergas HR compact ketel. Op de ketel is een ouderwets type Honeywell modulerende thermostaat aangesloten. Deze thermostaat werkt niet naar onze zin, de bediening is veel te tijdrovend en niet alle functies doen het nog.

Ik heb uit mijn vorige huis nog een Nefit Easy thermostaat liggen, die helaas wel aan/uit is. Tijdelijk wil ik die aansluiten dan kijk ik wel weer naar iets anders.

De huidige thermostaat is aangesloten op het opentherm gedeelte van de ketel. Daar werkt de nefit thermostaat natuurlijk niet op dus ik heb de draadjes verplaatst naar '+'en schakel. De thermostaat knippert nu alleen met tussenpozen van ongeveer 5 seconden. Het lijkt alsof de spanning te laag is als ik de thermostaat namelijk aansluit op de '+' en '-' dan werkt de thermostaat wel maar kan ik de ketel natuurlijk niet sturen. Een drie draadsoplossing kan niet.

Iemand ideeën? Mijn dank is alvast groot.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De Easy is geen aan/uit thermostaat, maar werkt met het Nefit Protocol. Gaat dus niet werken.

Met dit weer ben je toch sowieso geen thermostaat nodig? Dus kun je rustig rondkijken wat je wilt.

Kies in ieder geval een OpenTherm model.
 

Ceeshobby

  • #3
De Easy kun je wel gebruiken, maar dan heb je een speciale conrector nodig.
Het beste werkt een opentherm thermostaat.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Kan gewoon. Moet je er even een opentherm adapter bij kopen: "Nefit Moduline Easy Connect adapter ten behoeve van OpenTherm toestellen (artikelnummer fabrikant 7746901787)"
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu